Μαύρα Γενέθλια! Αντί για κεράκι θα προσπαθήσουν να σβήσουν τη φωτιά της ΕΡΤ!

Η κυβέρνηση κλείνει 1 χρόνο ζωής, αλλά ο Τσίπρας θα γιορτάσει στο Σύνταγμα!

​Αντί για κεράκια, η κυβέρνηση θα σβήσει «φωτιές» στα πρώτα της γενέθλια… που θα πραγματοποιηθούν το βράδυ στις 19:30 στο Μαξίμου χωρίς καλεσμένους , κεκλεισμένων των θυρών και μόνο μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών !

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης προσέρχονται σε «έκτακτη» σύσκεψη για το κλείσιμο της ΕΡΤ που έχει δημιουργήσει σοβαρά κυβερνητικά ρήγματα τα τελευταία 24ωρα, καθώς η πρόταση του πρωθυπουργού για λειτουργία ενός μεταβατικού φορέα στην ΕΡΤ με άμεση επαναλειτουργία της δεν βρήκε σύμφωνους τους δυο μικρότερους κυβερνητικούς εταίρους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το γαλάζιο στρατόπεδο, ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να λέει «ΟΧΙ» στις πρόωρες εκλογές και στη σημερινή σύσκεψη θα πάει με συμβιβαστική πρόταση για άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με λιγότερο προσωπικό και με τον χρόνο που θα χρειαστεί μέχρι την επανέναρξη να μπορε�� να περιοριστεί ακόμα και στις 2-3 μέρες από την συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για βαρύ και τεταμένο κλίμα, ρίχνοντας τα βέλη στο υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, στον οποίο χρεώνουν ότι ενώ είχε δεσμευτεί να παρουσιάσει άμεσα λίστα με 2.000 άτομα τα οποία θα απομακρύνονταν από το Δημόσιο, τελικά παρουσίασε 225, εμφανίζοντας έτσι αδυναμία στην τήρηση των δεσμεύσεων .

Μόνη λύση για να εκτονωθεί το κλίμα πρέπει πρώτον να υπάρξει συμβιβασμός στην ΕΡΤ και δεύτερον να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης ,δηλαδή να γίνει ανασχηματισμός.

Σχετικά με τις φήμες περί διαγγέλματος του πρωθυπουργού πριν την κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αν και συνεργάτες του πρωθυπουργού διαψεύδουν την είδηση, ωστόσο όλα είναι ανοιχτά μέχρι το τέλος της αποψινής βραδιάς!

"Δε μιλάμε την ίδια γλώσσα επικοινωνίας"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν χθες εμφανώς ενοχλημένος από την στάση του πρωθυπουργού γιατί θεωρούσε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα μπορούσαν να έχουν γίνει διεργασίες αλλά οι ομιλίες του κ. Σαμαρά έδωσαν προεκλογικό τόνο στην διαφωνία. Θεωρούν από την Ιπποκράτους ότι δεν είναι μόνο το θέμα της ΕΡΤ, αλλά της γενικότερης έλλειψης επικοινωνίας και εμπιστοσύνης στις τάξεις των κυβερνητικών εταίρων.

Σχετικά με τις απολύσεις οι οποίες έχουν συμφωνηθεί και από τα τρία κόμματα, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε στις μεταρρυθμίσεις παρά το γεγονός ότ�� είχε το "πράσινο φως" από τους εταίρους.

Ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, θα προσέλθει στη σύσκεψη με πρόθεση εξάντλησης των περιθωρίων εύρεσης φόρμουλας γενικότερης συνεργασίας ενώ για την ΕΡΤ επιμένει ότι πρέπει να γίνει εξορθολογισμός αλλά με ανοιχτή την ΕΡΤ .

Πάντως για το ΠΑΣΟΚ και τον Ε,.Βενιζέλο το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι «δεν υπάρχει πλέον επικοινωνία και εμπιστοσύνη, δεν μπορούν να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να τα βρούνε»

ΔΗΜΑΡ: ΟΧΙ στις εκλογές και στις αντιδημοκρατικές διαδικασίες

Αν και ο Φώτης Κουβέλης επαναλαμβάνει πως δεν θέλει εκλογές, κύκλοι της Αγίου Κωνσταντίνου λένε ότι οι χειρισμοί του Αντώνη Σαμαρά οδηγούν προς τα εκεί .

Το κλίμα μετα��ύ Σαμαρά-Κουβέλη δεν είναι και το καλύτερο, ενδεικτικό της κατάστασης είναι και η πολύ σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους για να αλλάξουν την ώρα του σημερινού ραντεβού.

Αρνητικά σχολιάζουν στη ΔΗΜΑΡ και τις δημόσιες εμφανίσεις στελεχών της ΝΔ, ενώ υπενθυμίζουν ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη λέει ΝΑΙ στις μεταρρυθμίσεις αλλά ΟΧΙ στους αντιδημοκρατικούς τρόπους .

Πάντως και η ΔΗΜΑΡ θεωρεί πως υπάρχει και πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή προκειμένου να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές .

Προσφυγή στις κάλπες θα ζητήσει ο Τσίπρας

Την ώρα που οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα «γιορτάζουν» τα γενέθλια της τρικομματικής, ο Αλέξης Τσίπρας θα δίνει προεκλογική ομιλία στο Σύνταγμα, εξαπολύοντας νέα επίθεση στον Σαμαρά και την κυβέρνηση του με αφορμή κυρίως το θέμα της ΕΡΤ

Βίντεο mega

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top