«Bravo Antony, well done with ΕRΤ»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο πλευρό του Σαμαρά

«Bravo Antony, well done with ΕRΤ»

Μετά τη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, «μπράβο Αντώνη» λέει και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς στον έλληνα πρωθυπουργό για την «αποφασιστικότητα που επιδεικνύει» όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις.

Ο Βίλφριντ Μαρτένς σε γραπτή δήλωση του επισημαίνει πως ένα χρόνο μετά τις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς επέδειξε κουράγιο για την εφαρμογή μιας φιλόδοξης μεταρρυθμιστικής ατζέντας που στόχο έχει την αντιμετώπιση των χρόνιων διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Για τον πρόεδρο του ΕΛΚ, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μεταρρυθμίσει την «υπερτροφ��κή και χρεωμένη» δημόσια τηλεόραση σε ένα νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα φαίνεται πως είναι ο μόνος τρόπος για την αναδιάρθρωση της.

Ο κ. Μαρτένς αναφέρεται στις πολλαπλές προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν, οι οποίες απέτυχαν λόγω της ισχυρής αντίστασης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και καλεί την Ευρώπη να στηρίξει τις προσπάθειες Σαμαρά.

«Μετά τη δύσκολη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης της προηγούμενης εβδομάδας η Ευρώπη θα πρέπει να στείλει καθαρά μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης για τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα είναι μάταιες», καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top