Αβραμόπουλος: «Δε γινόταν να εξαιρεθεί η ΕΡΤ από το νοικοκύρεμα»

Έκκληση να πέσουν οι τόνοι: «Σύνεση για να αποφύγουμε μια ασύμμετρη ζημιά»

Την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι ώστε να αποφευχθεί μια «ασύμμετρη ζημιά» επεσήμανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Οφείλουμε όλοι να αποφύγουμε μία ασύμμετρη ζημιά που θα βλάψει τη συλλογική προσπάθεια όλων να βγει η Ελλάδα από την κρίση, να προστατεύσουμε τα θετικά αποτελέσματα που έχει φέρει η συνεργασία των τριών κομμάτων και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως «αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα, η σύνεση και η διορατικότητα».

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της ΕΡΤ, εξηγώντας ότι δεν ήταν δυνατό να εξαιρεθεί από τις μεταρρυθμίσεις: «Όλοι γνωρίζουμε ότι ο δημόσιος τομέας πάσχει. Είναι δε, ο βασικότερος παράγοντας που συνέβαλε στην οικονομική κρίσ��. Απαιτείται, με βαθιές τομές, η εξυγίανση και το νοικοκύρεμά του. Από αυτήν την απόφαση, δεν μπορεί να εξαιρεθεί η ΕΡΤ, η οποία από μόνη της και όχι μόνο με ευθύνη του προσωπικού της, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός ξεπερασμένου μοντέλου λειτουργίας και διαχείρισης».

Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι η δημόσια τηλεόραση δεν κλείνει αλλά θα γίνει πιο ανταγωνιστική: «Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τελειώνει η δημόσια τηλεόραση. Το αντίθετο. Η εξυγίανσή της θα την καταστήσει πιο λειτουργική και πιο ανταγωνιστική. Πιο κοντά στον πολίτη, με ακόμα πιο ανεξάρτητη φωνή και ρόλο».