Την Τρίτη στη Βουλή η τροπολογία ΚΚΕ για την ΕΡΤ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα θα απαιτήσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας

Στο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει την τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση, με υπουργική απόφαση, δημοσίων φορέων και οργανισμών, καθώς επίσης και για την κατάργηση της απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Με ανακοίνωση του, το ΚΚΕ εξηγεί ότι η επιλογή για την κατάθεση τροπολογίας έγινε επειδή από την εμπειρία προκύπτει ότι οι προτάσεις νόμου αργούν να έρθουν για συζήτηση στην Βουλή - αν έρθουν ποτέ - και οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Το ΚΚΕ θα απαιτήσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στην τροπολογία. Ωστόσο σημειώνει πως η διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας θα εξαρτηθεί από την στάση των άλλων κομμάτων καθώς η ΚΟ του Κομμουνιστικού Κόμματος με τους 12 βουλευτές της, δεν μπορεί μόνη της να προκαλέσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορία αλλά απαιτούνται τουλάχιστον 15 βουλευτές, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.

«Ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει ώστε να μην τεθεί για ψήφιση η τροπολογία αυτή», τονίζει το ΚΚΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top