ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Παρέμβαση Παπούλια για το θέμα της ΕΡΤ

Διαβάστε αναλυτικά

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: Παρέμβαση Παπούλια για το θέμα της ΕΡΤ

​«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ μπορεί να γίνει με την κρατική τηλεόραση εν λειτουργία και αυτό να γίνει το ταχύτερο», τόνισαν επίσημες πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζοντας έμμεσα πως δεν μπορεί ο κ.Παπούλιας να ακυρώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Υπενθυμίζουμε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την προηγούμενη Τετάρτη συναντήθηκε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της ΕΡΤ.

Ο κ. Τσίπρας είπε δημοσίως στον κ. Παπούλια ότι δεν μπορεί να επιτρέπει να του συμπεριφέρονται σαν να είναι «κλητήρας» ο οποίος καλείται απλώς να επικυρώσει ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης.

«Οι δυνατότητες οι δικές μου παρέμβασης είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα. Δηλαδή, δεν μπορώ να αναπέμψω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν μου δίνει το δικαίωμα και την ευχέρεια αυτή το Σύνταγμα», τόνισε ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τονίσει πάντως πως «πρέπει να υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση, γιατί δεν πιστεύω ότι η ενημέρωση του λαού μπορεί να γίνεται μόνο από ιδιωτικά κανάλια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top