Άλλα έλεγε τότε: Από το 2011 έχει υπογράψει την κατάργηση της ΕΡΤ ο Βενιζέλος!

Έγγραφο-ντοκουμέντο: Το ΠΑΣΟΚ φωνάζει για την εφαρμογή νόμου… του ΠΑΣΟΚ!

Υπέρμαχος του «λουκέτου» στην ΕΡΤ εμφανιζόταν το 2011 ο σήμερα σφοδρός πολέμιός του κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών, και ενώ είχε ήδη υπογράψει την 4η επικαιροποίηση του Μνημονίου που προέβλεπε ακόμη και κλείσιμο της ΕΡΤ, έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στον νόμο 4002 του 2011 ο οποίος τιτλοφορείται «Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση ΝΠΔΔ και δημοσίων επιχειρήσεων».
Στο επίμαχο άρθρο γίνεται λόγος για ανώνυμες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ για την οποία γίνεται ειδική αναφορά, οι οποίες «αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους» δύναται να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται!
232323234444.jpg
Ο συγκεκριμένος νόμος φέρει τις υπογραφές σχεδόν όλων των υπουργών της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου (Ρέππας, Βενιζέλος, Καστανίδης, Μπεγλίτης, Χρυσοχοΐδης, Παπακωνσταντίνου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Κουτρουμάνης, Λοβέρδος, Σκανδαλίδης, Γερουλάνος).
Συγκεκριμένα, αναφέρει το άρθρο 66 του νόμου 4002/2011:
«Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
§1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α' 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:
«Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:
α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδ��ν Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,
β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία, «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.)» και «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)» και
γ) άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί, αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους:
αα) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και
ββ) να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο».
Με λίγα λόγια, ο κ. Βενιζέλο�� διαμαρτύρεται για την εφαρμογή ενός νόμου που ο ίδιος είχε υπογράψει και μάλιστα πριν από 2 χρόνια…
Δείτε ολόκληρο τον νόμο 4002 του 2011: Ν 4002.pdf

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top