Πάμε για εκλογές;;; Ναυάγιο στη συνάντηση Κουβέλη–Σταμάτη

Συμβιβαστική πρόταση από ΝΔ-ΔΗΜΑΡ: Δεν συζητάμε τίποτα με κλειστή ΕΡΤ

Πάμε για εκλογές;;; Ναυάγιο στη συνάντηση Κουβέλη–Σταμάτη

Πρώτη ανάρτηση: 14/6/2013 - 13.55

Ξαφνική συνάντηση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ είχαν πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης και ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης.

Η συνάντηση έγινε για να προετοιμαστεί το κλίμα για τη σύσκεψη των αρχηγών τη Δευτέρα, με τη ΝΔ να παρουσιάζει συμβιβαστική πρόταση με λειτουργία της ΕΡΤ αλλά με πρόγραμμα από το αρχείο ή με προβολή ντοκιμαντέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης ζήτησε η ΕΡΤ να εκπέμψει κανονικό πρόγραμμα (και όχι επαναλήψεις ή ντοκιμαντέρ) και να συσταθεί άμεσα επιτροπή κατόπιν πρότασης των τριών κομμάτων, η οποία θα επεξεργαστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της ΕΡΤ.Με αυτές τις θέσεις θα προσέλθει ο κ.Κουβέλης και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα.

Ο κ. Σταμάτης από την πλευρά του πρότεινε να λειτουργήσει η νέα ΕΡΤ με τρίμηνες συμβάσεις, ωστόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε ότι ζητά την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα και όχι με πρόγραμμα κονσέρβα.

Ο υπουργός Επικρατείας φέρεται να πρότεινε: α) άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης με ντοκιμαντέρ και εκπομπές σε επανάληψη και β) αποδοχή της πρότασης για κλείσιμο της παλαιάς ΕΡΤ και δημιουργία ενός νέου φορέα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές όμως, ο κ.Σταμάτης αποχώρησε από την συνάντηση απογοητευμένος, καθώς ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν κάνει πίσω στις θέσεις του.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, και η κυβέρνηση εμμένει σταθερά στη θέση της διαμηνύοντας ότι «η παλιά ΕΡΤ έκλεισε και δεν ξανανοίγει» και πως οι όποιες λύσεις εξετάζονται από εκεί και πέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει ανασχηματισμός και να αποκλιμακωθεί με αυτό τον τρόπο η ένταση στην τρικομματική κυβέρνηση, ενώ πολλοί μι��ούν για τεταμένο κλίμα Σαμαρά-Κουβέλη με επιτελικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ να πετούν το γάντι στο Μαξίμου μιλώντας για "πρωθυπουργό κοινής αποδοχής είτε τώρα είτε μετά από εκλογές".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top