Βαρουφάκης: Οι 2 λέξεις που μου ζήτησε η Στάη να μην πω στον αέρα

«Υπουργός Προπαγάνδας ο Πεταλωτής, έδωσε εντολή να μην με ξανακαλέσουν η ΕΡΤ»

Βαρουφάκης: Οι 2 λέξεις που μου ζήτησε η Στάη να μην πω στον αέρα
«Η ΕΡΤ πέθανε: Ο θρήνος ενός ανθρώπου που ήταν στη μαύρη λίστα».
Αυτ��ς είναι ο τίτλος του κειμένου για την ΕΡΤ του καθηγητή Γιάννη Βαρουφάκη στην ιστοσελίδα του, όπου αναφέρεται στην προσωπική του σχέση με τη δημόσια τηλεόραση και κάνει λόγο για αποκλεισμό.
Ο κ. Βαρουφάκης, αναφέρεται σε υπουργό Προπαγάνδας, ο οποίος είχε δώσει εντολή να μην τον καλούν στη δημόσια τηλεόραση. Όπως διευκρινίζει στο twitter, εννοεί τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή.
Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας σημειώνει ότι η ΕΡΤ συνέχισε να τον καλεί παρά την (προφορική) εντολή αποκλεισμού του από τον κ. Πεταλωτή.
Ο ίδιος, περιγράφει ένα περιστατικό με την Έλλη Στάη λίγο πριν βγει στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης, όπου η παρουσιάστρια του ζήτησε «σχεδόν σαν χάρη, να μην πω τις δυο απαγορευμένες λέξεις στον αέρα: ανασυγκρότηση χρέους. Ανησυχούσε ότι αν συνέχιζα να μιλάω για την ανασυγκρότηση, για το κούρεμα του ελληνικού χρέους, η πίεση από τη κυβέρνηση να μείνω εκτός της ΕΡΤ θα ήταν αφόρητη».
Όπως αποκαλύπτει ο κ. Βαρουφάκης, άκουσε την Έλλη Στάη με προσοχή και… την αγνόησε: «Φυσικά το πρώτο πράγμα που είπα σε αυτή την εκπομπή ήταν ότι η ανασυγκρότηση του χρέους είναι αναπόφευκτη! Εκτοτε δεν εμφανίστηκα ποτέ ξανά στη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία»!
Ωστόσο, ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας σπεύδει να διευκρινίσει ότι η είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ μόνο αδιάφορο δεν τον άφησε: «Το αντίθετο... Φυσικά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι ανυπόφορα, όπως και τα δημόσια σχολεία, νοσοκομεία ακόμη και η δικαιοσύνη. Αλλά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης μας προσφέρουν μια ευκαιρία εκπολιτισμού της κοινωνίας. Χωρίς αυτά θα ήμασταν στο έλεος του Ρούπερτ Μέρντοχ».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top