Έπαινοι από Handelsblatt: Έδειξε πολιτικό θάρρος ο Σαμαράς

«Απαραίτητη προϋπόθεση η ανεξάρτητη τηλεόραση για μια λειτουργική δημοκρατία»

Έπαινοι από Handelsblatt: Έδειξε πολιτικό θάρρος ο Σαμαράς

Επαίνους για τον Αντώνη Σαμαρά φιλοξενεί σε σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο «Όλα από την αρχή» η Handelsblatt.

Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για πολιτικό θάρρος του πρωθυπουργού σχετικά με την απόφαση αναστολής της λειτουργίας της ΕΡΤ.

«Σε περιόδους, κατά τις οποίες η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ταμπού. Ο κ. Σαμαράς θέλει να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο ίδρυμα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αυτό αποτελεί μια καλή πολιτική είδηση για μια χώρα, στην οποία η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση αποτελεί μπαλάκι στα χέρια των ισχυρών» αναφέρει η Handelsblatt και προσθέτει: «Για μια λειτουργική δημοκρατία, η ύπαρξη μιας ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, καθίσταται απαραίτητη και η μείωση προσωπικού στην ΕΡΤ: «Είναι ξεκάθαρο, ότι σε έναν ψηφιακό κόσμο Μέσων Ενημέρωσης με ένα πλήθος προσφορών, η σημασία της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης έχει μειωθεί. Για το λόγο αυτό καθίσταται λογική η δραστική μείωση των καναλιών και του εργαζόμενου προσωπικού».

Frankfurter Zeitung: Πολλοί υπάλληλοι της ΕΡΤ δεν εμφανίζονται σχεδόν ποτέ!
Mε διόλου κολακευτικά λόγια εκφράζεται, εξάλλου, για την ΕΡΤ η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Πολλοί υπάλληλοι δεν εμφανίζονται παρά σπάνια στο γραφείο τους. Κάποιοι μάλιστα, που έχουν και ταμπέλα έξω από το γραφείο τους, δεν πήγαν ποτέ» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η οποία τονίζει πως με την απόφαση του για «λουκέτο» ο πρωθυπουργός «θέτει σε κίνδυνο τον κυβερνητικό συνασπισμό».
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει λόγο για κομματικές προσλήψεις στην ΕΡΤ επί σειρά ετών και τονίζει πως η κυβέρνηση έβαλε λουκέτο στη δημόσια τηλεόραση δεν τόλμησε ουσιαστικά να διαχειριστεί το βασικό κακό, δηλαδή το διογκωμένο Δημόσιο: «Το κλείσιμο της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης δεν έχει τόσο να κάνει με ένα πλήγμα στην ελευθερία του Τύπου, αλλά περισσότερο με τα συνεχιζόμενα ταμπού της πολιτικής στην Αθήνα. Οι δημοσιογράφοι στο δημόσιο γίνονται θύματα διότι ο Αντώνης Σαμαράς, όπως και οι προκάτοχοί του, δεν τόλμησαν να διαχειριστούν το βασικό κακό. Δεν τόλμησαν να κάνουν απολύσεις στο διογκωμένο δημόσιο τομέα, απολύσεις χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να εξυγιανθεί ο δημόσιος τομέας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top