Κεδίκογλου: Αν το ανακοινώναμε, η ΕΡΤ θα απεργούσε. Οπότε προτιμήσαμε το κλείσιμο

«Οι δημοσιογράφοι ήθελαν ειδικό καθεστώς»

Για προσωρινή αναστολή λειτουργίας και όχι «λουκέτο» έκανε λόγο ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές.

«Σας καλώ να δείτε πως λειτουργούν τα πράγματα και να συγκρίνετε με αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε. Και μετά να μου πείτε αν αυτό που υπήρχε ήταν καλύτερο από εκείνο που προτείνουμε για το μέλλον» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος υπογράμμισε πως «τα πάντα θα περάσουν από τη Βουλή και θα είναι σύμφωνα μ�� το γράμμα του νόμου».

Ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ ότι ήθελαν ειδικό καθεστώς και σημείωσε πως αν είχε ανακοινωθεί η αναδιοργάνωση, η ΕΡΤ θα απεργούσε: «Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Δυστυχώς και στο πρόσφατο παρελθόν υπήρχε ένα διάστημα που η ΕΡΤ δεν μετέδιδε ειδήσεις. Οι δημοσιογράφοι απεργούσαν γιατί ήθελαν ειδικό καθεστώς, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τι συνέβαινε στον δημόσιο τομέα. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Αν ανακοινώναμε ότι θα το κάνουμε σε διάστημα τριών μηνών, για τρεις μήνες η ΕΡΤ θα απεργούσε. Προτιμήσαμε αυτόν τον τρόπο».

Ο ίδιος, σημείωσε ότι ο πλαίσιο λειτουργίας της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα ανακοινωθεί το καλοκαίρι, ενώ ζήτησε να κριθεί η προσπάθεια από το αποτέ��εσμα.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την κυβερνητική συνοχή και το αν απειλείται, δήλωσε πως πάντα ξεπερνιούνται στο τέλος οι σκόπελοι: «Μπορεί να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, αλλά είναι κοινός ο στόχος. Πιστεύουμε ότι στη διάρκεια των διαβουλεύσεων για τον νόμο για το νέο φορέα θα βρούμε κοινή γλώσσα. Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν περάσει δυσκολίες, αλλά πάντα καταφέρνουμε να βρούμε κοινή γλώσσα για τους κοινούς στόχους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top