JP Morgan: Ρίσκο Σαμαρά με ΕΡΤ, αλλά αν του «βγει»… καθάρισε!

«Οι αγορές δεν θέλουν με τίποτα εκλογές στην Ελλάδα»

JP Morgan: Ρίσκο Σαμαρά με ΕΡΤ, αλλά αν του «βγει»… καθάρισε!

Την εκτίμηση ότι η απόφαση του Σαμαρά για την ΕΡΤ μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην κυβερνητική συμμαχία αλλά αν του «βγει», θα τον απαγκιστρώσει από τα δεσμά του παρελθόντος, έκανε η JP Morgan.

«Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση ενέχει σημαντικά ρίσκα, καθώς υπάρχει η αίσθηση ότι η κοινή γνώμη μπορεί να αντιδράσει πιο αρνητικά αντικρίζοντας τις μαύρες οθόνες της κρατικής τηλεόρασης, απ΄ ό,τι θα έκανε αντιδρώντας σε άλλα σκληρά κυβερνητικά μέτρα» εκτιμά ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος.

Η JP Morgan σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και πως οι επόμενες ημέρες στην Ελλάδα «θα είναι ένας σημαντικός δείκτης για το κατά πόσον η Ελλάδα ξεφεύγει αργά, αλλά σταθερά, από συντηρητικές πολιτικές του παρελθόντος που την επηρεάζουν αρνητικά ή κατά πόσον οπισθοχωρεί».

Κατά τον επενδυτικό οίκο, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ή θα ανατρέψουν την κυβέρνηση, αυξάνοντας τα ρίσκα για μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση, ή θα αποδεχτούν τελικά την κατάσταση.

Η ΝΔ από την πλευρά της μπορεί να περιμένει ότι, εάν η απόφασή της για την ΕΡΤ περάσει, θα έχουν σπάσει οι αντιστάσεις και για άλλες κινήσεις αναδιάρθρωσης στον δημόσιο τομέα.

Πάντως, η JP Morgan υπογραμμίζει με νόημα πως οι αγορές δεν θέλουν με τίποτα εκλογές στην Ελλάδα…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top