Κουβέλης: Είμαστε αντίθετοι και αντίπαλοι στο κλείσιμο της ΕΡΤ

«Θα δώσουμε μάχη για να ανοίξει η δημόσια τηλεόραση»

Κουβέλης: Είμαστε αντίθετοι και αντίπαλοι στο κλείσιμο της ΕΡΤ

Για απαράδεκτη επιλογή από την κυβέρνηση έκανε λόγο ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ, τονίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ θα δώσει τη μάχη για να ανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

«Είμαστε αντίθετοι, είμαστε αντίπαλοι με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι απαράδεκτο να κλείσει. Η οποιαδήποτε ρύθμιση δεν δικαιολογεί ούτε για μια στιγμή κλειστή τη ραδιοτηλεόραση» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Επισημαίνοντας ότι η ΔΗΜΑΡ καταθέτει σήμερα πρόταση νόμου στη Βουλή (μαζί με το ΠΑΣΟΚ πιθανότατα) για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, ο κ. Κουβέλης καλεί τις πολιτικές δυνάμεις «να μην ψηφίσουν, να μην κυρώσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όχι μόνον αυτό, αλλά η μη κύρωση να έχει και αναδρομική ισχύ έτσι ώστε να μην παραχθεί το οποιοδήποτε δυσμενές αποτέλεσμα για την ΕΡΤ, για τους εργαζόμενους, για ό,τι δημοκρατικά εκφράζει η δημόσια ραδιοτηλεόραση».

«Θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Θα δώσουμε τη μάχη να ανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και τούτο είναι ανεξάρτητο από την ανάγκη να υπάρξουν αναδιαρθρώσεις, να υπάρξει εξορθολογισμος, να αναβαθμιστεί η ΕΡΤ για να μπορέσει δημοκρατικά να ανταποκριθεί σε αυτό που θέλει ο ελληνικός λαός και επιβάλει η ουσιαστική ενημέρωση και επικοινωνία. Είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα αυτό από την απαράδεκτη επιλογή να κλείσει η ΕΡΤ. Για εμάς είναι θέμα δημοκρατίας» κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top