Παπούλιας σε Τσίπρα: Αλέξη, το Σύνταγμα δεν μου επιτρέπει να παρέμβω για την ΕΡΤ

Τσίπρας: «Κάνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κλητήρα που υπογράφει απολύσεις»

Παπούλιας σε Τσίπρα: Αλέξη, το Σύνταγμα δεν μου επιτρέπει να παρέμβω για την ΕΡΤ

«Το τελευταίο που μας έχει μείνει σε αυτόν τον τόπο είναι οι θεσμοί και η δημοκρατία. Έχουμε όλοι χρέος να αντισταθούμε σε αυτό το εγχείρημα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια.

«Σήμερα δυστυχώς έχουμε πλήγμα για την δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου και την κοινωνική συνοχή αλλά και για τους θεσμούς. Γιατί είναι πλήγμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το να νομίζουν κάποιοι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων. Είναι υποβάθμιση του θεσμού» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: «Το τελευταίο που μας έχει απομείνει είναι η υπεράσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών και πρώτοι οι πολίτες πρέπει να το κάνουν πράξη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πλευρά του, τάχθηκε υπέρ της δημόσιας τηλεόρασης αλλά ξεκαθάρισε πως δεν έχει παρεμβατική δυνατότητα στο θέμα: «Και η δική μου πίστη, είναι ότι πρέπει να υπάρχει δημόσια τηλεόραση και δεν π��στεύω ότι η ενημέρωση του λαού μπορεί να γίνεται μόνο από τα ιδιωτικά κανάλια. Από την άλλη μεριά, οι δικές μου δυνατότητες παρέμβασης, είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα. Δεν μπορώ να αναπέμψω μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν μου δίνει ευκαιρία το Σύνταγμα», σημείωσε ο κ. Παπούλιας.

Ο κ. Τσίπρας αποκρίθηκε ότι ακόμη και μια δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας «μπορεί να ανοίξει δρόμους», ενώ εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου δήλωσε πως βιώνουμε ένα πραξικόπημα κατά των θεσμών με την κυβέρνηση να έχει χάσει κάθε μέτρο. Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top