Αρνείται τα πάντα η Κομισιόν και ζητά άμεσα να ξαναρχίσει η διαδικασία για τη ΔΕΠΑ!

«Δε διαδραματίσαμε κανέναν ρόλο στην απόσυρση του ενδιαφέροντος της Gazprom»

Η Κομισιόν δε διαδραμάτισε κανέναν ρόλο στην απόσυρση του ενδιαφέροντος του ρωσικού γίγαντα Gazprom για την πώληση της ελληνικής εταιρείας φυσικού αερίου ΔΕΠΑ, διαμήνυσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Όσον αφορά την πώληση της ΔΕΠΑ, η Κομισιόν δεν επηρέασε τη διαδικασία και ούτε είχε καμία επαφή με εκπροσώπους της Gazprom επί του θέματος», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο Κόνορ κα�� πρόσθεσε: «Η διαδικασία αποκρατικοποίησης στην Ελλάδα είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών και διενεργείται από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων της χώρας (ΤΑΙΠΕΔ). Οι διαδικασίες καθώς και οι αποφάσεις πάνω στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων λαμβάνονται από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ σε συμμόρφωση με την υφιστάμενη νομοθεσία της Ελλάδας και της Ε.Ε.».

Μάλιστα, η Κομισιόν φαίνεται να πιέζει για να ξεκινήσει και πάλι άμεσα η διαδικασία για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ.

«Η Κομισιόν θα ήθελε η Ελλάδα να ξαναρχίσει τη διαδικασία πώλησης της ΔΕΠΑ το συντομότερο δυνατό. Η έκβαση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του κλάδου φυσικού αερίου στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντική από την πλευρά των εσόδων, και της επίδρασης από την αναδιάρθρωση του ενεργειακού τομέα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Ωστόσο, διευκρίνησε πως ο σχεδιασμός και η εκτέλεση είναι αποκλειστική ευθύνη Ελλάδας: «Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του προγράμματος ιδιωτικοποίησης είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών. Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει τώρα να εξετάσουν τι έγινε και πώς θα το αντιμετωπίσουν αυτό όσο καλύτερα γίνεται, ώστε να προχωρήσουν. Το μήνυμά μας είναι απλώς ότι θα θέλαμε να δούμε αυτή τη διαδικασία να ξαναρχίζει το συντο��ότερο δυνατό».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top