Παπούλιας: Κινδυνεύει να χαθεί μια ολόκληρη γενιά νέων στην Ευρώπη!

Τίμησε τον Γιούνκερ με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος

Με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος, «διάκριση ως ενός αληθινού φίλου της Ελλάδος, ο οποίος υπερασπίστηκε τα δίκαια του ελληνικού λαού», όπως είπε, τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πρόκειται για το ανώτατο παράσημο, που θεσπίστηκε από την Εθνική Συνέλευση το 1829 για να τιμηθούν όσοι είχαν συμβάλει στον Απελευθερωτικό Αγώνα το 1821.

Ο Γιούνκερ έφτασε στην Ηρώδου του Αττικού συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και μετά τη λιτή τελετή της παρασημοφόρησης, οι τρεις άνδρες είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία.

Παπούλιας: Κινδυνεύει να χαθεί μια ολόκληρη γενιά νέων στην Ευρώπη!

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε στον Λουξεμβούργιο πρωθυπουργό ότι «ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μεγάλες θυσίες και δεν αντέχει άλλες», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να βοηθηθεί για να φτάσουμε σε περίοδο ανάπτυξης και να πολεμήσουμε τις δραματικές διαστάσεις, που παίρνει η ανεργία των νέων, καθώς κινδυνεύει να χαθεί μια ολόκληρη γενιά νέων στην Ευρώπη».

«Οι Έλληνες έδειξαν μεγάλο θάρρος και θα ήθελα να υπάρξει χώρος για μια νέα Ελλάδα» σημείωσε από την πλευρά του ο Γιούνκερ, εκτιμώντας για άλλη μια φορά ότι η χώρα «θα βρει τον δρόμο της ανάπτυξης, πιθανόν μέσα στο 2014».

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι «αυτό το πανευρωπαϊκό πρόβλημα» θα είναι κεντρικό ζήτημα κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2014.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top