Αυτό είναι το ν/σ για το άνοιγμα εξπρές λογαριασμών

Συνεργασία των λαών για διασφάλιση της φοροδιαφυγής

Στη δ��μοσιότητα δόθηκε το νομοσχέδιο που καθορίζει τους όρους της λειτουργίας του αυτόματου συστήματος με το οποίο οι εφορίες θα έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να προχωρούν σε κατασχέσεις για χρέη.

Στο ίδιο νομοσχέδιο πέρασε και η ρύθμιση που ορίζει ότι θα δηλωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις ποσά άνω των 250 ευρώ.

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις για την συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική συνεργασία σε θέματα φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής δια της ανταλλαγής πληροφοριών αλλά και ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών και ιδίως του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος.

Με το νομοσχέδιο θεσμοθετείται το Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (Σ.Μ.Τ.Λ.&Λ.Π.), το οποίο προσφέρεται σε φορείς του Δημοσίου που ασκούν ελ��γκτικό και διωκτικό έργο, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα αυτοματοποιημένης πρόσβασης σε ορισμένα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, λογαριασμών πληρωμών και δανείων.

Επί της ουσίας εξασφαλίζεται η άμεση συνεργασία και η απευθείας διασύνδεση των ελεγκτικών μηχανισμών του Δημοσίου με τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών, χωρίς παράλληλα να επηρεάζεται στο ελάχιστο το σύνολο των νομοθετικών διατάξεων που ρυθμίζουν το τραπεζικό και το επαγγελματικό απόρρητο. Κομβικά σημεία στη διαδικασία αυτή διατηρούν από πλευράς των φορέων του Δημοσίου η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και από πλευράς των πιστωτικών ιδρυμάτων η διατραπεζική εταιρεία «Τραπεζικά Συστήματα Πληροφοριών – Τειρεσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top