Γιούνκερ: κάποιοι προσπαθούσαν κρυφά να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την Ε.Ε!

«Η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και το 2014 θα ανακάμψει» τόνισε

Σκληρή κριτική στους χειρισμούς που έγιναν από την Ε.Ε. σχετικά με την ελληνική κρίση και τις κρυφές επιδιώξεις ευρωπαίων πολιτικών να εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ, άσκησε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος της ευρωζώνης Ζ. Κ. Γιούνκερ, κατά τη διάλεξή του στο Μέγαρο Μουσικής, στην οποία προχώρησε και σε αποκαλύψεις.

«Κάποιοι σιωπηρά επιθυμούσαν να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την Ευρώπη και κάποιοι διερωτήθηκαν μήπως πρέπει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ ή ��ήπως πρέπει να εξαφανισθεί το ευρώ» ανέφερε, αποκαλύπτοντας πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση για τη χώρα μας και το ενιαίο νόμισμα.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου φάνηκε βέβαιος ότι τα χειρότερα πέρασαν και ότι σύντομα θα αρχίσει η Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση. «Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες να ανακάμψει και να αναπτυχθεί οικονομικά το 2014. Δεν το λέει μόνο ο ΟΟΣΑ, το πιστεύω και εγώ ότι η δυνατότητα που έχει η Ελλάδα να ανακάμψει θα γίνει πραγματικότητα» τόνισε.

Δεν δίστασε μάλιστα να διατυπώσει και μία αιχμή για την αλλαγή της στάσης της Gazprom, σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, λέγοντας: «το θέμα δεν είναι σε τι τιμές θέλουν αγοράσουν οι άλλοι αλλά σε τι τιμές θέλουμε να πουλήσουμε εμείς».

Για μία ακόμη φορά ο κ. Γιούνκερ φάνηκε ότι είναι και γενικότερα ένθερμος υποστηρικτής της χώρας μας, όπως όταν δήλωσε: «Αντί να λέμε ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, ίσως πρέπει να πούμε ότι η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα… Αισθάνομαι λοιπόν, ότι με τις γνώσεις που έχω και με την αγάπη μου για την Ελλάδα, συνιδιοκτήτης της είμαι και εγώ»…
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top