Μείωση ΦΠΑ πιλοτικά για 6 μήνες!

Ζητά αναλυτικά στοιχεία πριν απαντήσει στην πρόταση του ΥΠΟΙΚ η τρόικα

Το ζήτημα της πιλοτικής μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% έθεσε το υπουργείο Οικονομικών στην τρόικα, με τους εκπροσώπους των δανειστών να αρνούνται –λόγω λόγω στενών δημοσιονομικών περιθωρίων- να συζητήσουν μια οριστική μείωση του συγκεκριμένου φόρου.

Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, εάν ο ΦΠΑ στην εστίαση μειωθεί για ένα εξάμηνο, αναμένεται απώλεια εσόδων περίπου 80 εκατ. ευρώ, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, θα υπερκαλυφθεί από την αύξηση της κατανάλωσης και του τζίρου των επιχειρήσεων εστίασης.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν πρόσθετα εξειδικευμένα στοιχεία για τις επιπτώσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε, επίσης, ότι κατά την πρώτη συνάντηση με την τρόικα «άνοιξε όλη η ατζέντα των θεμάτων (δημοσιονομικά, προαπαιτούμενα Ιουνίου και διαρθρωτικά), υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, αλλά δεν ελήφθησαν αποφάσεις».

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκαν, παράλληλα, ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα, τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το πεντάμηνο και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται αυτή την περίοδο.

Αντίθετα, δεν τέθηκε το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού από τα μέσα του 2014 έως και το 2016, το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, θα συζητηθεί στον επόμενο έλεγχο, το φθινόπωρο.

Το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να έχει νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας το απόγευμα της προσεχούς Τετάρτης, με την ελπίδα να ��λοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις πριν από το Eurogroup της 20ης Ιουνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top