«Πιάνουμε τους στόχους και ξεχνάμε τα νέα μέτρα» το μήνυμα Στουρνάρα

«Ήδη εμφανίζονται τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης»

Την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, η οποία εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο και θα αρχίσει να μειώνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2014 και έπειτα, επικαλείται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει επίσης ότι το Eurogroup, τον Νοέμβριο του 2012, δεσμεύτηκε σε περαιτέρω μείωση του λόγου «χρέους/ΑΕΠ» όταν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα στο δημοσιονομικό ισοζύγιο.

«Η δέσμευση αυτή συνδέεται ξεκάθαρα με την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος και δεν απαιτεί νέα μέτρα», τονίζει ο κ. Στουρνάρας προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής θεωρείται σημαντική η μείωση του δημόσιου χρέους προκειμένου να ενισχυθούν οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης».

Παράλληλα, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση καταβάλλει μέγιστη προσπάθεια για την επίσπευση της επανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων, του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών που θα συμβάλλουν στην επαναφορά της χώρας σε βιώσιμη και αναπτυξιακή τροχιά.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας ενημερώνει ότι «έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, κυρίως μέσω των δεικτών οικονομικού κλίματος, εμπιστοσύνης και ανταγωνιστικότητας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top