Εθελουσία στο Δημόσιο: Κίνητρα εξόδου για 60.000 υπαλλήλους με εξαγορά πλασματικών ετών

Παρουσιάζει το σχέδιο στην τρόικα ο Μανιτάκης - Δείτε ποιους θα αφορά

Εθελουσία στο Δημόσιο: Κίνητρα εξόδου για 60.000 υπαλλήλους με εξαγορά πλασματικών ετών

Κίνηση-ματ με σχέδιο εθελουσίας εξόδου ετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Μανιτάκης θα παρουσιάσει σήμερα στην τρόικα μαζί με τη λίστα για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα το σχέδιο με κωδικό «εθελουσία στο Δημόσιο», το οποίο θα απευθύνεται σε όσους υπαλλήλους βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και αντιμετωπίζουν το κίνδυνο της διαθεσιμότητας.

Το πρόγραμμα θα αφορά την οικειοθελή αποχώρηση από το Δημόσιο με την εξαγορά πλασματικών ετών και το υπουργείο εκτιμά ότι πολλοί υπάλληλοι θα επιλέξουν αυτή την οδό, ειδικά όταν πλανάται από πάνω τους το «φάντασμα» της διαθεσιμότητας.

Λεπτομέρειες του προγράμματος δεν έχουν γίνει γνωστές ωστόσο το προσωπικό του Δημοσίου είναι γερασμένο και η εθελούσια έξοδος αναμένεται να αφορά αρκετούς χιλιάδες υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από 170.000 υπάλληλοι στο Δημόσιο είναι ηλικίας άνω των 50 ετών, με 60.000 να είναι άνω των 57 ετών και 25.000 εξ αυτών να είναι άνω των 60 ετών και ένα βήμα πριν τη συνταξιοδότηση…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top