Διαψεύδει ο Γ. Στουρνάρας τα περί «χαριστικής βολής στο ΠΑΣΟΚ» από την έκθεση του ΔΝΤ

«Δύναμη διαπραγμάτευσης» χαρακτηρίζει την έκθεση

Διαψεύδει ο  Γ. Στουρνάρας τα περί «χαριστικής βολής στο ΠΑΣΟΚ» από την έκθεση του ΔΝΤ

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τις αποδιδόμενες στον ίδιο δηλώσεις από την εφημερίδα «Το Βήμα» σχετικά με «χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ» από την έκθεση του ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε: «Οι αποδιδόμενες στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα δηλώσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικη εφημερίδα, περί “χαριστικής βολής στο ΠΑΣΟΚ από την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ”, ουδόλως απηχούν την πραγματικότητα.

Τουναντίον, ο υπουργός Οικονομικών -όπως έχει τονίσει επανειλημμένως- αναγνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ, και τις παλαιότερες και τις τωρινές, για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα πάντως, ο Γιάννης Στουρνάρας χαρακτήρισε " δύναμη διαπραγμάτευσης" την έκθεση του ΔΝΤ περί λάθους στο ελληνικό πρόγραμμα, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να αθετήσουμε τις υποχρεώσεις μας.

Αναφερόμενος στην υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, ο κ. Στουρνάρας επισημαίνει: «Τότε δεν ήμασταν έτοιμοι, ούτε εμείς, ούτε αυτοί . Σήμερα η χώρα έχει σωθεί, δεν απειλείται με έξοδο από το ευρώ, ούτε με χρεοκοπία. Αν δεν είχαν γίνει όσα έγιναν, σήμερα θα ήμασταν Συρία».

Αναφορικά με τα ξίφη που διασταυρώνουν ΔΝΤ-ΕΕ για το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του χρέους, στην ίδια εφημερίδα, ο οικονομολόγος και διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ντάνιελ Γκρος σημειώνει ότι θεωρεί το OSI (Official Sector Involvement σε αντιδιαστολή με το Private Sector Involvement, PSI) «αναπόφευκτο σε κάποιο βαθμό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top