Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη: Διαψεύσαμε τους καταστροφολόγους

"Ο Τσίπρας τροφοδοτεί τους νεοναζί με τη στάση του"

Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη: Διαψεύσαμε τους καταστροφολόγους

H κυβέρνηση απέτρεψε την αποσταθεροποίηση της χώρας και έχει ανατρέψει την κατάσταση, διαψεύδοντας τους επαγγελματίες καταστραφολόγους που «φθάνουν ακόμα και στα όρια υπονόμευσης της χώρας», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη.

«Αποτρέψαμε την αποσταθεροποίηση της χώρας» και τώρα «μας απομένει πολλή δουλειά για να μη βρεθούμε εκεί που αρχίσαμε», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του και στους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους.

Στο σημείο αυτό χαρακτήρισε πρωτοφανή, αλλά και σωτήρια για τη χώρα, την τρικομματική συνεργασία. Πετύχαμε, είπε, όλοι μαζί παρά τις ιδεολογικές διαφωνίες και μίλησε για κοινή επιτυχία.


Απαντώντας σε αυτούς που «είτε από πρόθεση ή από σύγχυση επιχειρούν την υπονομευση της χώρας», ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως ο λαϊκισμός τους πλέον χάνει έδαφος.

«Πανηγύριζαν κάποιοι και μας έλεγαν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Κύπρου», όταν αρχικά είπε «όχι» στην απόφαση του Eurogroup, «μετά όμως κατάπιαν τη γλώσσα τους» και τώρα αποδεικνύεται πόσο δύσκολη θα ήταν η τύχη του Ελληνισμού αν ακούγαμε τις φωνές τους.

Σήμερα συνέχισε, ανακάλυψαν τα σφάλματα του πρώτου μνημονίου, για το οποίο όπως υπενθύμισε, η Ν.Δ. είχε εξ αρχής εκφράσει τις ενστάσεις της επισημαίνοντας τα σφάλματα του ΔΝΤ και αναφορικά με το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συζήτηση στη Βουλή, είπε ότι «θα την έχουν, αλλά στην ώρα της».

Για τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Σαμαράς είπε ότι θα έχει από το λαό «αυτοκρατορική απομόνωση». Εγκλωβισμένοι στις «συνιστώσες τους που δεν θελουν να διαλυθούν», δεν μπορούν πια «να ξεγελάσουν κανέναν με τις κορώνες τους γιατί μιλούν πιο ακραία από τις πιο ακραίες συνιστώσες τους».
Η Ελλάδα είπε, σταθεροποιείται στην Ευρώπη και μαζί με την Κύπρο, αναδεικνύει νέους σημαντικούς ρόλους για τον ελληνισμό.

Για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, σημείωσε πως έχει σταματήσει η αθρόα εισροή λαθρομεταναστών, επαναλαμβάνοντας το αίτημα της Ελλάδας για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα. Εμείς δεν πυροβολούμε γυναικόπεδα ούτε βυθίζουμε πλοία, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε και μία άοπλη εισβολή, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ό��ως και στη Χρυσή Αυγή (αναφέροντάς την συνεχώς σαν "νεοναζί" και όχι με τον τίτλο του κόμματος). Μάλιστα, συνέδεσε την άνοδο των νεοναζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι με ορισμένες θέσεις του, όπως για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, τροφοδοτεί την άυξηση της δύναμής της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top