Συνεργασία Σαμαρά-Στουρνάρα εν όψει έλευσης της τρόικας

«Χρονιά ανάκαμψης το 2014» διαμηνύει ο ΥΠΟΙΚ

Συνεργασία Σαμαρά-Στουρνάρα εν όψει έλευσης της τρόικας

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ανοικτά ζητήματα εν όψει της άφιξης των κλιμακίων της τρόικας από τη Δευτέρα.

Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός δήλωσε: «Λόγω της έλευσης της τρόικας, ενημέρωσα τον πρωθυπουργό ποια είναι τα θέματα τα οποία θα μας απασχολήσουν τις επόμενες εβδομάδες».

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το σημαντικότερο θέμα, ο υπουργός είπε ότι είναι πολλά τα σημαντικά ζητήματα.

Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Crash», ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε την άποψή του ότι το 2014 είναι χρονιά ανάκαμψης της οικονομίας, χωρίς πάντως περιθώριο χαλάρωσης.

Ο υπουργός χαρακτήρισε το μνημόνιο «α��αγκαίο κακό, αλλά εμπεριέχει τους πόρους διάσωσής μας» και πρόσθεσε: «χωρίς το μνημόνιο, που είναι μία συμφωνία διάσωσης, η Ελλάδα θα γύριζε πίσω στο τέλος της δεκαετίας του ’40, αρχή της δεκαετίας του ’50, σε όρους κοινωνικής ευημερίας».

Σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ, ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε πως «αν πάμε καλά στα έσοδα του Μαΐου η τρόικα θα είναι δύσκολο να αρνηθεί τη μείωση του συντελεστή». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top