Μηνύματα αντίστασης από παντού «βλέπει» ο Τσίπρας

Ομιλία στην Εναλλακτική Σύνοδο Ευρωπαϊκών Κινημάτων

Πρώτη ανάρτηση: 07/06/2013 22:35​

«Ένας άλλος κόσμος δεν είναι απλώς εφικτός, είναι αναγ��αίος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Εναλλακτική Σύνοδο Ευρωπαϊκών Κινημάτων, που διεξάγεται στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα «καταργείται το ιστορικό κοινωνικό συμβόλαιο, διαλύεται το κοινωνικό κράτος, ξεπουλιέται στους καπιταλιστές το σύνολο των παραγωγικών πόρων της χώρας», μοντέλο το οποίο είναι έτοιμο να εξαχθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«Στον αντίποδα των κυρίαρχων δυνάμεων που επιβάλλουν αυτή την πολιτική είναι οι λαοί που δεν έχουν καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Μηνύματα αντίστασης έρχονται από παντού. Από τις απεργίες και τις διαδηλώσεις των συνδικάτων. Από τα πλήθη των αγανακτισμένων στις πλατείες. Από την αυτοοργάνωση των τοπικών κοινωνιών. Από τις κινητοποιήσεις του κινήματος “Occupy”, που επεκτείνει τον αγώνα από την περιφέρεια στις μητροπόλεις. Η Ευρώπη συγκρούεται με τη λιτότητα. Ο πλανήτης συγκρούεται με τον νεοφιλελευθερισμό. Οι λαοί του κόσμου, με ξεχωριστό παράδειγμα αυτών των ημερών την μεγάλη κοινωνική εξέγερση στην Τουρκία, συγκρούονται με τον αυταρχισμό και την κοινωνική αδικία», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top