«Η κακή μνήμη» φταίει στον Πλασκοβίτη που... ξέχασε ότι ζητήθηκε επισήμως η λίστα Λαγκάρντ!

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε να ελεγχθεί για ψευδορκία

«Η κακή μνήμη» φταίει στον Πλασκοβίτη που... ξέχασε ότι ζητήθηκε επισήμως η λίστα Λαγκάρντ!

Στην «κακή μνήμη» απέδωσε ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης το γεγονός ότι στην πρώτη του κατάθεση ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής ισχυρίσθηκε ότι η λίστα Λαγκάρντ έφθασε στην Ελλάδα ατύπως και ανεπισήμως, αλλά πριν λίγες ημέρες αποδείχθηκε το αντίθετο (ότι είχε ζητήσει ο ίδιος με επίσημο έγγραφο τη λίστα, επικαλούμενος τη συνδρομή των μελών-κρατών της ΕΕ αλλά και ελληνογαλλική σύμβαση).

Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε να ελεγχθεί για ψευδορκία. «Κινδυνεύετε με 10 χρόνια φυλακή» του είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτης. «Ο κ. Πλασκοβίτης επέδειξε επίμονη προσπάθεια απόκρυψης πραγματικών περιστατικών. Για εμάς δεν έχει τελειώσει εδώ η κατάθεση του», δήλωσε αργότερα σε δημοσιογράφους η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα παραλάβει από την Προανακριτική όλο το υλικό της δικογραφίας προκειμένου να το μελετήσει πριν καταθέσει ενώπιον των μελών της.

Την ίδια μέρα αναμένεται να έχει φθάσει στην Επιτροπή κ��ι το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους λογαριασμούς των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου οι οποίοι έχουν κληθεί να καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top