Εντάσσουν στις ρυθμίσεις και τα «κόκκινα» δάνεια!

Ανακοινώθηκε στη Βουλή - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Ακόμη και τα «κόκκινα» δάνεια θα μπορούν να εντάσσονται στο νομοσχέδιο για την ευνοϊκή μεταχείριση των δανειοληπτών με ενήμερα δάνεια.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς στη ρύθμιση θα μπορούν να εντάσσονται ακόμη και όσοι έχουν καθυστερήσει την καταβολή των δόσεων.

Μοναδική ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ είναι να μην έχει γίνει καταγγελία της δανειακής σύμβασης.

Παράλληλα, ο κ. Σκορδάς ανακοίνωσε ότι το υπουργείο προτίθεται να φέρει τροποποίηση του άρθρου για τα δάνεια των ατόμων με αναπηρία. Στόχος είναι να συμπεριληφθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις δανειολήπτες με ποσοστό αναπηρίας «από 67% και άνω» και όχι «άνω του 67%» όπως προβλεπόταν υπαγωγή στο προωθούμενο καθεστώς.

Πάντως, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης έστειλαν σαφές μήνυμα καθώς επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν ζητώντας αλλαγές έως τη Δευτέρα όταν και θα φτάσει το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια προς συζήτηση. Συγκεκριμένα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζήτησαν να είναι περισσότεροι οι δανειολήπτες, που θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top