Παπανδρέου σε τηλεοπτικό σταθμό του Καναδά: δεν μετανιώνω

«Δεν με άφησαν να κερδίσω το δημοψήφισμα» ισχυρίσθηκε…

Παπανδρέου σε τηλεοπτικό σταθμό του Καναδά: δεν μετανιώνω
Υπερασπίστηκε τις επιλογές του ως πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TVO του Καναδά.
Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Παπανδρέου επέμεινε ότι ήταν σωστή επιλογή το δημοψήφισμα και υποστήριξε ότι θα το κέρδιζε, αν το δημοψήφισμα είχε γίνει! «Πιστεύω πως θα το κερδίζαμε και θα είχαμε μία νέα δημοκρατική εντολή να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και θα είχαμε αποφύγει όλες αυτές τις ακραίες αντιλήψεις και συμπεριφορές. Τέλος, θα στέλναμε ένα μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα πως είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά. Αντ’ αυτού είχαμε μία μεγάλη περίοδο εκλογολογίας που κόστισε πολλά χρήματα στους Έλληνες πολίτες και έχουμε σήμερα ένα Κοινοβούλιο με πολλά ακραία στοιχεία» ανέφερε.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε επίσης ότι είχε επισημάνει στον αρχηγό της ΝΔ ότι θα ανέβαιναν οι ακραίες δυνάμεις εάν γίνονταν εκλογές. « Ήξερα πως θα συνέβαινε αυτό και είχα μάλιστα προειδοποιήσει τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σαμαρά, ότι αν επιμείνει με τις εκλογές θα είχαμε ένα Κοινοβούλιο με ακραίους. Χαίρομαι ωστόσο που υπάρχει σήμερα μία Κυβέρνηση συνεργασίας που συνεχίζει».
Ο κ. Παπανδρέου κράτησε αποστάσεις από τη φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου «όλοι μαζί τα φάγαμε» , υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει μεν μια αίσθηση αλήθειας σε αυτό, αλλά στην ουσία φταίει το σύστημα που επιτρέπει στους πολιτικούς να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο».

Για τη Χρυσή Αυγή τόνισε ότι «ποντάρει στις ανασφάλειες και τον πόνο» . Όπως πρόσθεσ�� «δεν θα λυθούν τα προβλήματα της Ελλάδας ξυλοκοπώντας μετανάστες. Γι' αυτό και είχαμε ασχοληθεί έντονα με το πρόβλημα αυτό, περνώντας ένα πολύ προοδευτικό νόμο για την απονομή ιθαγένειας στους μετανάστες, ειδικά για τους νεαρούς που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Υπήρξαν βέβαια σκληρές αντιδράσεις αλλά τα προβλήματα λύνονται με την ενσωμάτωση και όχι με τη ρητορική του μίσους και τη διαίρεση».
Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες για «δυναστεία Παπανδρέου». ‘Όπως ανέφερε, «είναι μεγάλο λάθος ότι είμαστε δυναστεία: Κάποιοι μιλάνε για δυναστεία επειδή είμαι ο τρίτος κατά σειρά Πρωθυπουργός στην οικογένειά μου. Όμως αυτό είναι μεγάλο λάθος. Στην πραγματικότητα είμαστε 3 γενεές που έδωσαν μάχες για την δημοκρατία. Ο παππούς μου φυλακίστηκε 6 φορές και βρέθηκε εξόριστος μαχόμενος για την δημοκρατία, ο πατέρας είχε τα ίδια βιώματα».

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top