Τσίπρας: εναλλακτική πρόταση για τη�� αναμόρφωση του ΕΣΥ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία

Εναλλακτική πρόταση για την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί για την καθιέρωση ποιοτικού συστήματος εφημεριών με επαρκή κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία, για έλεγχο και νοσηλευτική αντιμετώπιση των ανασφάλιστων, των απόρων, των άστεγων και για την κατάργηση των πέντε ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το Εθνικό Σύστημ�� Υγείας στη χώρα μας είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση και συμπλήρωσε ότι αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική της συρρίκνωσης των δαπανών για την υγεία, θα φτάσουμε πολύ γρήγορα σε τριτοκοσμικές καταστάσεις.
«Ας έρθει η κ. Λαγκάρντ του λάθους που επαινεί το success story του λάθους να δει πόσοι ασθενείς αντιστοιχούν σε μια νοσηλεύτρια» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.
Αναφέρθηκε επίσης στα μεγάλα κενά στο προσωπικό και στην ανάγκη να γίνουν προσλήψεις στην Υγεία. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δημόσιος τομέας χρειάζεται ριζική αναδιοργάνωση και δεν θα απολογηθούμε εμείς γι’ αυτό το δημόσιο τομέα που το έφτιαξαν κατ’ εικόνα και κατ’ ομοίωση τα κόμματα εξουσίας με πελατειακές σχέσεις» τόνισε.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top