Εδώ πάει για κακούργημα και στο εξωτερικό δίνει συμβουλές: «Να λένε οι πολιτικοί την αλήθεια»!

Παράπονο Παπακωνσταντίνου: Δεν κάναμε σαφές το έργο μας στους πολίτες!

Εδώ πάει για κακούργημα και στο εξωτερικό δίνει συμβουλές: «Να λένε οι πολιτικοί την αλήθεια»!

Μπορεί εδώ να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής των τελευταίων ημερών και σήμερα και κρίνεται η τύχη του για το αν θα προστεθεί και η κακουργηματική κατηγορία της απιστίας στο κατηγορητήριο εναντίον του για τη λίστα Λαγκάρντ, ωστόσο ο ίδιος δίνει… μαθήματα πολιτικής στο εξωτερικό!

Ο λόγος για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο οποίος μιλώντας στο Φεστιβάλ Οικονομίας του Τρέντο της Ιταλίας εμφανίστηκε σαν ένας σωτήρας της Ελλάδας!

«Αποφύγαμε την καταστροφή διασφαλίζοντας τα ΑΤΜ» δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υποστήριξε ότι όποτε χρειάστηκε «διασφαλίστηκε η ρευστότητα στην Ελλάδα» και ανέφερε για παράδειγμα τον συναγερμό που είχε προκληθεί από mail 23χρονου broker του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, ο οποίος ανακοίνωνε ότι η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας.

«Δεν κατορθώσαμε να καταστήσουμε σαφές το έργο μας στους πολίτες. Σε περιόδους δυσκολίας, οι πολιτικοί τείνουν να αναφέρονται στη δική τους αλήθεια, διότι διατρέχουν τον κίνδυνο των εκλογών. Στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Πορτογαλία όποιος προβαίνει σε δύσκολες αποφάσεις, ενοχοποιείται και χάνει τις εκλογές. Σήμερα αυτό που έχω να πω ότι οι πολιτικοί πρέπει να είναι ειλικρινείς, να λένε την αλήθεια» πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου σε μια οξύμωρη τοποθέτηση αφού την ίδια ώρα οι πρώην συνάδερφοί του Έλληνες βουλευτές ψηφίζουν εναντίον του επειδή έκρυψε τη λίστα Λαγκάρντ και είπε ψέματα για το πώς ήρθε έφθασε η λίστα στην Ελλάδα!

Ο ίδιος, μίλησε για «σκληρή και επίπονη συμβίωση ��ε την τρόικα την περίοδο της κυβέρνησης Παπανδρέου», ενώ εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία δείχνει δειλά σημάδια ανάκαμψης τα οποία ξεκίνησαν «το καλοκαίρι του 2012 όταν η Γερμανία έπαυσε να κάνει λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

Στη συνέχεια θυμήθηκε να κουνήσει το δάκτυλο στη Γερμανία και συγκεκριμένα τη Μέρκελ! «Η γερμανίδα καγκελάριος διακινδύνευσε να μείνει στην ιστορία ως η πολιτικός που κατέστρεψε το ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σημείωσε πως πριν μεταβάλει τη θέση της η Γερμανίδα καγκελάριος «”έπαιξε” πολύ στον διαχωρισμό Βορρά-Νότου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top