Παράταση της αναστολής πλειστηριασμών για την α΄ κατοικία ζήτησαν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους δανειολήπτες

Να παραταθεί η ισχύς της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, η οποία λήγει στο τέλος του 2013, κατά ένα ή και δύο χρόνια, ζήτησαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις σε δανειολήπτες με ενήμερα δάνεια.

«Η αναστολή προστάτευσε την κοινωνική συνοχή και προστ��τευσε χιλιάδες οικογένειες. Πρέπει λοιπόν να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις παρεμβάσεις μας. Η κρίση είναι ακόμη εδώ και η ανεργία δεν σταμάτησε την ανοδική της πορεία. Άρα δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μπούμε σε αυτές τις συζητήσεις», ανέφερε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Μωραΐτης, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Β. Κεγκέρογλου ζήτησε να ψηφιστεί άμεσα η αναστολή των πλειστηριασμών για έναν ακόμη χρόνο και κατόπιν να συζητηθεί η οριστική επίλυση του θέματος.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Α. Ξηροτύρη ζήτησε να ισχύσει η αναστολή πλειστηριασμών μέχρι το 2015.

Πάντως το νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες με ενήμερα δάνεια ψηφίστηκε επί της αρχής, με τις ψήφους ΝΔ, ΠΑΣ��Κ και ΔΗΜΑΡ. Το νομοσχέδιο καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, ενώ τις επιφυλάξεις της εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Την Παρασκευή αρχίζει στην αρμόδια Επιτροπή η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, ενώ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, μετά την αναταραχή που προκάλεσε η τοποθέτησή του στη χθεσινή συζήτηση, η οποία ερμηνεύθηκε σαν προαναγγελία άρσης των πλειστηριασμών, εξέφρασε την πρόθεση να μιλήσει μετά την Παρασκευή.

​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top