Πόλεμο στη «μαύρη» εργασία κήρυξαν Δένδιας και Βρούτσης

Κοινή δράση και μεικτοί έλεγχοι με το σχέδιο «Άρτεμις»

Πόλεμο στη «μαύρη» εργασία κήρυξαν Δένδιας και Βρούτσης

Τον πόλεμο στη «μαύρη» εργασία κήρυξαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, οι οποίοι συμφώνησαν στη σημερινή σύσκεψη να τεθεί σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο «Άρτεμις» που προβλέπει ελέγχους από μικτά συνεργεία των Επιθεωρήσεων Εργασίας, του ΙΚΑ και της Οικονομικής αστυνομίας.

O κ. Βρούτσης έκανε λόγο για «απαράδεκτη, σχεδόν εγκληματική, συμπεριφορά» και χαρακτήρισε τη συνεργασία των δύο υπουργείων ως «κρίσιμο συστατικό του σχεδίου Άρτεμις» το οποίο, όπως είπε, βαίνει προς οριστικοποίηση. Παράλληλα, προανήγγειλε τη ριζική αναδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών και τη καθιέρωση του φορολογικού πιστοποιητικού.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε «πρόκληση για την ελληνική κοινωνία σε περίοδο οικονομικής κρίσης» την εισφοροδιαφυγή και τόνισε ότι η οικονομική αστυνομία θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας είναι επιφορτισμένοι περίπου 300 ελεγκτές του ΣΕΠΕ και 23 ελεγκτές της ειδικής υπηρεσίας ελέγχου ασφάλισης του ΙΚΑ, οι οποίοι καλούνται να ελέγξουν 700.000 ενεργές επιχειρήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top