Ένταση στη δίκη του Άκη: Ξέσπασε πόλεμος μεταξύ Ζήγρα και Οικονομίδη

Κατηγορίες ένθεν και ένθεν για το ποιος ήταν πίσω από τον πρώην υπουργό…

Έντονη αντιδικία μεταξύ του Νίκου Ζήγρα και του Αστέριου Οικονομίδη σημειώθηκε σήμερα στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Με φόντο τον ρόλο του πρώην υπουργού στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην οδό Κεφαλληνίας, η οποία έγινε -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- με «μαύρο» χρήμα, και με αφορμή την κατάθεση του Βαγγέλη Κατσάνου, ο οποίος ήταν μισθωτής του ισογείου στο ακίνητο της οδού Κεφαλληνίας 45 (το οποίο αγόρασε η offshore Torcaso).
«Δείχνει» Ζήγρα ο Οικονομίδης και… Οικονομίδη ο Ζήγρας!
«Ακουγόταν τότε έντονα ότι αγοράζει η οικογένεια Τσοχατζόπουλου. Μου ζήτησαν να φύγω από το ακίνητο. Πρώτη φορά έζησα στη ζωή μου τέτοιο πόλεμο. Μου έστελναν συνεχώς το ΣΔΟΕ και το υγειονομικό. Μέσα μου σήμερα πιστεύω ότι όλα ξεκίνησαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο» κατέθεσε ο κ. Κατσάνος, ο οποίος έδειξε τον Αστέριο Οικονομίδη (ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας Arcon) ως εκπρόσωπο της Torcaso.
«Εγώ ήξερα από πού έπαιρνα λεφτά. Έπαιρνα από τον κ. Ζήγρα. Τον ήξερα ως εκπρόσωπο ξένων επενδυτών. Ήρθε σε επαφή με την Arcon, και το είδα ως καλή ευκαιρία για την εταιρεία μου» απάντησε ο κ. Οικονομίδης δείχνοντας με τη σειρά του προς τη μεριά του ξαδέρφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα.
«Ο Οικονομίδης είχε το πλάνο. Το συζητούσε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Παίρναμε λεφτά και αυτός έδινε μία πρόχειρη απόδειξη» απάντησε ο κ. Ζήγρας και αποκρινόμενος στον κ. Οικονομίδη είπε: «Γιατί δεν λέτε ότι σας πλήρωνε ο Τσοχατζόπουλος;».
«Με τον Τσοχατζόπουλο είχα μόνο δυο επαφές. Ο Ζήγρας δεν άφησε να φανεί ότι είναι πίσω του ο Άκης» απάντησε ο ��. Οικονομίδης, για να πάρει το λόγο εκ νέου ο κ. Ζήγρας: «Ψέματα κ. Πρόεδρε. Ερχόταν στο γραφείο και του άνοιγε τα πλάνα ο Άκης και του έδινε χρήματα. Του έκοβε μια απόδειξη στο όνομα μου για να μην φαίνεται αυτός».
ΑΠοδόμησε τον ισχυρό της πλευράς Τσοχατζόπουλου για τις μίζεις ο Βλάχος
Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο Παναγιώτης Βλάχος, ο ειδικός επιστήμονας που ερεύνησε τις ύποπτες διαδρομές των χρημάτων στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο κ. Βλάχος, με άγνωστα έγγραφα της δικογραφίας, αποδόμησε τον ισχυρισμό της πλευράς Τσοχατζόπουλου σύμφωνα με τα οποία το ποσό των 21 εκατομμυρίων δολαρίων που θε��ρείται μίζα για τα ρωσικά Τor-Μ1 επιστράφηκε κατά ένα μέρος στους Ρώσους κατασκευαστές, άρα δεν καταβλήθηκε μίζα.
Η υπεράσπιση ισχυρίστηκε πως μεταξύ της ρωσικής Αntay (κατασκευάστριας των Τor-Μ1 και της κυπριακής εταιρείας Drumilan) από την οποία διακινήθηκαν προς λογαριασμούς του Νίκου Ζήγρα 35 εκατομμύρια Ελβετικά φράγκα, υπήρχε σύμβαση και πως τα χρήματα αφενός ήταν νόμιμα και αφετέρου επιστράφηκαν κατά ένα μεγάλο μέρος στη ρωσική Αntay.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως σε λογαριασμούς του Ζήγρα έφτασαν 35 εκατομμύρια Ελβετικά Φράγκα. Δεν υπάρχει, δε, ούτε ένα στοιχείο επιστροφής από το Ζήγρα ούτε ενός Ελβετικού φράγκου. Δεν υπάρχει επιστροφή» κατέθεσε ο κ. Βλάχος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top