Προανακριτική: Καλούν τον Πλασκοβίτη μετά τη «βόμβα» Χαλαστάνη

Καταθέτει το απόγευμα ο πρώην γ.γ. του Οικονομικών

Εκ νέου θα περάσει το κατώφλι της Προανακριτικής Επιτροπής ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης μετά την αποκάλυψη-«βόμβ��» του Κωνσταντίνου Χαλαστάνη.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία στη χθεσινή του κατάθεση στην Επιτροπή κατέρριψε το επιχείρημα του πρώην ΥΠΟΙΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί γιατί δεν είχε ζητηθεί «επισήμως» και αποτελούσε προϊόν υποκλοπής. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ο τότε γ.γ. του ΥΠΟΙΚ είχε ζητήσει με εμπιστευτικό έγγραφο τη συνδρομή της Γαλλίας για το θέμα!

«Ζητώ την βοήθεια την γαλλικών αρχών για Έλληνες καταθέτες σε ελβετικές τράπεζες θεωρώντας από πληροφορίες, ότι κατέχετε στοιχεία και επικαλούμαι και την διμερή μας συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά η επιστολή που εστάλη από τον κ. Πλασκοβίτη στις 13 Σεπτεμβρίου του 2010.

Μετά τα νέα δεδομένα, η εκ νέου κλήτευση του κ. Πλασκοβίτη κρίθηκε αναγκαία και θα έτσι καταθέσει σήμερα στην Προανακριτική στις 18.30 το απόγευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top