«Βόμβα» από τον πρέσβη Χαλαστάνη: είχε ζητήσει επισήμως τη λίστα Λαγκάρντ το ΥΠΟΙΚ!

Καταρρίπτει το επιχείρημα Παπακωνσταντίνου ότι δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί

«Βόμβα»  από τον πρέσβη Χαλαστάνη: είχε ζητήσει επισήμως τη λίστα Λαγκάρντ το ΥΠΟΙΚ!
Μία αποκάλυψη- βόμβα έκανε στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2010 κ. Κ. Χαλαστάνης, ο οποίος με τα έγγραφα που κατέθεσε καταρρίπτει το επιχείρημα του πρώην ΥΠΟΙΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί γιατί δεν είχε ζητηθεί «επισήμως» και αποτελούσε προϊόν υποκλοπής.

Όπως όμως αποκαλύπτει ο πρέσβης, η λίστα Λαγκάρντ είχε ζητηθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο, με «εμπιστευτικό» έγγραφο στις 13/9/2010 του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Ηλία Πλασκοβίτη, προς τον Γενικό Διευθυντή Δημοσίων Οικονομικών του ΥΠΟΙΚ της Γαλλίας κ. Perini.

Ο κ. Πλασκοβίτης αναφέρεται στο έγγραφό του σε τηλεφωνική συνομιλία που έχει προηγηθεί και υποβάλει προς τις γαλλικές αρχές το αίτημα να υπάρξει πληροφόρηση «σχετικά με τραπεζικές καταθέσεις που ανήκουν σε Έλληνες πολίτες και εταιρείες σε ελβετικές τράπεζες. Αντιλαμβανόμεθα ότι οι Γαλλικές αρχές έχουν στην κατοχή τους παρόμοια πληροφόρηση, που έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ελληνικές αρχές».
Μάλιστα, ο τότε Γ.Γ. του ΥΠΟΙΚ επικαλείται οδηγία της Ε.Ε. για την αμοιβαία βοήθεια μεταξύ κρατών μελών στον τομέα της άμεσης φορολογίας και στη διμερή συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και της Γαλλικής Δημοκρατίας για την αποφυγή διπλής φορολόγησης! Είχαν τηρηθεί δηλαδή όλοι οι τύποι για την παροχή εμπιστευτικής μεν αλλά επίσημης ενημέρωσης.

Παρά τον επίσημο χαρακτήρα του αιτήματος όμως, ο κ. Χαλαστάνης αναφέρει σε έγγραφό του στις 10/10/2010 ότι του επισημάνθηκε ότι θα του «εστέλετο ατύπως» φάκελος με απόρρητα οικονομικά στοιχεία, τα οποία θα έπρεπε με τη σειρά του να τα στείλει προσωπικώς στον υπουργό Οικον��μικών Γ. Παπακωνσταντίνου «άμεσα, ατύπως και με αγγελιοφόρο»! Η αποστολή έγινε αυθημερόν, αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον, τα στοιχεία έμειναν αναξιοποίητα σε συρτάρια και υπολογιστές επί πολλούς μήνες…

Η αποκάλυψη αυτή είναι ευνόητο ότι δίνει νέα τροπή στην υπόθεση, ενώ ζήτημα παροχής εξηγήσεων προκύπτει και για τον τότε Γ.Γ. του ΥΠΟΙΚ κ. Η. Πλασκοβίτη.

​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top