Συμβιβαστική λύση για το αντιρατσιστικό αναζητούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης

Αλλά διαφωνούν ποια πρόταση νόμου θα αποτελέσει τη βάση της ρύθμισης!

Την ανάγκη να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επισημαίνουν και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης. Διαφωνούν όμως πάνω σε ποια πρόταση νόμου από εκείνες που έχουν κατατεθεί θα αποτελέσει τη βάση για την επίτευξη μια συμφωνίας και για αυτό στο παρασκήνιο συνεχίζεται το μπραν ντε φερ μεταξυ των κυβερνητικων εταιρων.

Η ΝΔ ζηταει να υπαρξει συμφωνια στη βαση της δικης της προτασης. «Το ��σχύον νομοθετικό πλαίσιο με τις προσθήκες που έχει προτείνει η ΝΔ είναι επαρκέστατο και σε αυτό πρέπει να υπάρξει κοινός τόπος» διαμηνύουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Την αναγκη συγκλισης μεταξυ των κομματων της συγκυβερνησης επεσήμανε ο Φώτης Κουβέλης.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ θεώρει ότι η οποία συμφωνία υπάρξει αυτή να γίνει με βάση την πρόταση που έχει καταθέσει με την ΔΗΜΑΡ.

«Πρέπει να ψηφισθεί επειγόντως ένας νέος νόμος ευρύτατης αποδοχής με βάση την κοινή πρόταση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που προτάσσεται χρονικά στην κοινοβουλευτική διαδικασία» διαμηνύει το ΠΑΣΟΚ.

Είχε προηγηθεί πρόταση να υπάρξει συμβιβασμός από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ωστόσο η πρωτοβουλία του δεν ήταν γνωστή στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Εκτιμώ ότι υπάρχει αναμφισβήτητα δυνατότητα σύγκλισης των σχετικών προτάσεων που έχουν μέχρι τώρα διατυπωθεί, εφόσον αναγνωρίζεται πλέον από όλους η ανάγκη ουσιαστικής επικαιροποίησης της νομοθεσίας, πέραν της σχετικής υποχρέωσής μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κ.ά» δήλωσε ο κ. Ρουπακιώτης.

Παράλληλα η Χρυσή Αυγή κατέθεσε σήμερα τη δική της πρόταση στη Βουλή κάνοντας λόγο για πάταξη του… ρατσισμού κατά των Ελλήνων!

Η κυβέρνηση και �� κοινωνία είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα ρατσισμού στην Ελλάδα είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της αμερικ��νοεβραϊκής επιτροπής στην Ουασιγκτον.

«Λόγω των οικονομικών προβλημάτων η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές κοινωνικές προκλήσεις και με πολιτικές δυνάμεις που αποτελούν ντροπή για τις δημοκρατικές και ανθρωπιστικές παραδόσεις μας» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας.

Την ίδια ώρα, στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, δημοσιεύεται η εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ αίρουν την αντίθεσή τους στο νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που ποινικοποιεί την άρνηση του Ολοκαυτώματος.

​​​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top