Δήμος Αθηναίων και Υπουργείο Τουρισμού στηρίζουν την πρόταση Δένδια για τις μικρές διαδηλώσεις

Συνάντηση με φορείς του εμπορίου και του τουρισμού στο Υπουργείο

Με τον Δήμαρχο Αθηναίων, τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού, τους Προέδρους ΕΒΕΑ και Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, τους εκπροσώπους άλλων φορέων του Εμπορίου και του Τουρισμού, όπως και κινήσεων πολιτών, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 4/06/2013, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ήταν σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου η πραγματοποίηση των μικρών (σε αριθμό συμμετεχόντων) συγκεντρώσεων, κατά τρόπο που να γίνεται σεβαστό το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αλλά χωρίς να παρακωλύεται η κυκλοφορία στην Αθήνα και τις πόλεις άνω των 100.000 κατοίκων. Δηλαδή, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας ή σε πεζοδρόμιο και πλατεία.

«Τον τελευταίο χρόνο το 2012, από τα στατιστικά της Ελληνικής Αστυνομίας, 796 μικρές διαδηλώσεις που έκλεισαν κύριες αρτηρίες έλαβαν χώρα στην πόλη της Αθήνας, στο κέντρο της πόλης της Αθήνας. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο το κέντρο της Αθήνας έκλεινε κάθε μέρα δυόμισι φορές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα οποιαδήποτε πόλη στο κόσμο να λειτουργήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες, οποιαδήποτε κοινωνία να αναπτυχθεί, οποιαδήποτε οικονομία να υπάρξει, οιοσδήποτε πολίτης - όση υπομονή και αν έχει - να αντέξει μια τέτοια ταλαιπωρία. Διότι κακώς ελέχθη ότι αυτή η ρύθμιση αφορά τους επιχειρηματίες του κέντρου της Αθήνας. Δεν είναι ακριβές. Αφορά, κυρίως και μέγιστα τον έλληνα πολίτη, ο οποίος πρέπει να περάσει από το κέντρο της Αθήνας» τόνισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Από την πλευρά του Υπουργείου Τουρισμού, την υπουργό κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία βρίσκεται στις ΗΠΑ, εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αναστάσιος Λιάσκος. «Όλα τα προηγούμενα χρόνια η Αθήνα μέσα στο κλίμα που περιγράψατε κύριε Υπουργέ, σηματοδοτούσε τόσο την εικόνα της πρωτεύουσας της χώρας, όσο και ολόκληρη την Ελλάδα. Διότι όταν κάποιος βλέπει αυτή την αναστάτωση που περιέγραψε ο Υπουργός στην Αθήνα θεωρεί ότι και αυτή είναι η κυρίαρχη εικόνα σε όλη τη χώρα. Δεν μιλάμε λοιπόν εδώ μόνο για το γεγονός ότι έχουμε ένα κλειστό εμπορικό κέντρο ή αν θέλετε εμποδίζετε η επαγγελματική δραστηριότητα των συμπολιτών μας, που αν θέλετε, είναι αυτονόητο ότι δε μπορεί να γίνεται. Εδώ συζητάμε ότι ουσιαστικά ακυρώνουμε τους επισκέπτες της χώρας μας, η οποία περιμένει αυτή τη στιγμή την οικονομική της ανάκαμψη από τον τουρισμό».
Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης ανέφερε: «Η πρωτοβουλία για τις μικρές διαδηλώσεις, για την οποία ακούσατε τον Υπουργό να ομιλεί, είναι αναμφίβολα προς τη σωστή κατεύθυνση. Εμείς, ωστόσο, για τη λειτουργία της πόλης θέτουμε δύο επιπλέον ζητήματα, για τα οποία έχουμε εκπονήσει πλήρεις νομοθετικές προτάσεις. Πρώτα από όλα για την παράνομη πορνεία, για τους παράνομους οίκους ανοχής και δεύτερον για τα κέντρα διασκέδασης. Υπάρχουν εστίες ανομίας στην Αθήνα, που είναι ευκαιρία να τις πιάσουμε μία –μία και να δούμε τι θα μπορέσουμε να κάνουμε. Επαναλαμβάνω, ωστόσο, το κεντρικό μήνυμα: ότι η πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των μικρών διαδηλώσεων, κινείται στη σωστή κατεύθυνση».

Την υποστήριξή τους στην πρόθεση του υπουργείου εξέφρασαν επίσης ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης, ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Κ. Ηλίας Βλαχάκης , ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Ρέτσος , το Μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κ. Γιώργος Ζησιμάτος και ο Εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙ.ΠΟ.Κ��) κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top