Γιουνκερ: Δεν αποκλείει ένα τρίτο δάνειο για Ελλάδα

Αλλά τόνισε ότι η "απαίσια" λέξη “Grexit” έχει εξαφανιστεί

Γιουνκερ: Δεν αποκλείει ένα τρίτο δάνειο για Ελλάδα
Δεν αποκλείει ένα τρίτο δάνειο για την Ελλάδα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Jean Claude Juncker.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο MNI, ο Juncker τόνισε πως η Ελλάδα είχε βρεθεί πολύ κοντά στην έξοδο από το ευρώ, πέρυσι το Μάιο-Ιούνιο, αλλά τόνισε πως το «Grexit» είναι μια απαίσια λέξη, η οποία έχει εξαφανιστεί.

Δήλωσε δε πως η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές θα γίνει σε «κάποια χρόνια από τώρα», καθώς και ότι είναι κρίσιμο η ΕΕ να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα.

Για τον ίδιο ωστόσο είναι «ανεύθυνο» να ξεκινήσει μια συζήτηση για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, ενώ δήλωσε πως είναι νωρίς ακόμη να πούμε εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί δημοσιονομικά μέτρα για την περίοδο 2015-2016.

Ωστόσο, τό��ισε πως δεν τίθεται κατά ενός OSI για την Ελλάδα κατ’ αρχήν. Υπογράμμισε ακόμη ότι οι γερμανικές τράπεζες βοηθούν τους πλούσιους Έλληνες να φοροδιαφεύγουν.

«Η Ελλάδα είναι σε σωστό δρόμο αλλά τα πτωτικά ρίσκα παραμένουν», τόνισε ο Juncker, προσθέτοντας ότι οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την ανάπτυξη του 2014 στην Ελλάδα είναι απαισιόδοξη.

Σχολίασε πως η φοροδιαφυγή και η διαφθορά ισχύουν ακόμη σε μεγάλο βαθμό στην Ελλάδα, καθώς και ότι όλα τα κράτη-μέλη του ευρώ θα πρέπει να δώσουν λίστες με τους Έλληνες καταθέτες. «Εάν η Ελλάδα ζητήσει λίστα με τους Έλληνες καταθέτες στο Λουξεμβούργο, εγώ θα τη δώσω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά, τόνισε ότι κάνει μια εξαιρετική δουλειά για να προσθέσει «είμαστε αδέρφια».

Τέλος, το μήνυμά του προς τους Έλληνες είναι «ελπίδα, διότι είχαν κουράγιο».

​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top