«Έχει αρχίσει να νοικοκυρεύεται η Ελλάδα» λέει ο Ρομπάι!

«Η ΕΕ έκλεινε για χρόνια τα μάτια στο “μαγείρεμα” των ελληνικών στοιχείων»

«Έχει αρχίσει να νοικοκυρεύεται η Ελλάδα» λέει ο Ρομπάι!

«Η Ελλάδα έχει αρχίσει πλέον να νοικοκυρεύει τα δημοσιονομικά της» εκτίμησε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι μιλώντας στη βελγική ολλανδόφωνη εφημερίδα «De Tijd», κάνοντας μάλιστα λόγο για «συνεπεία εσωτερικών υποτιμήσεων κολοσσιαίας κλίμακας».

Ο Ρομπάι τόνισε ότι για χρόνια η ΕΕ «έκλεινε τα μάτια στο ”μαγείρεμα” των ελληνικών στοιχείων αλλά και το φορολογικό καθεστώς στην Κύπρο», ενώ παραδέχθηκε ότι πολλές χώρες έκρυβαν τα οικονομικά τους προβλήματα «κάτω από το χαλί»: «Ήταν όλα αυτά γνωστά; Ναι, ήταν. Αλλά δεν έγινε τίποτα, επειδή τα πράγματα πήγαιναν καλά, από οικονομικής απόψεως. Αυτή είναι όμως η ανθρώπινη φύση: Αποφασίζουμε να αναλάβουμε δράση μόνον όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο».

Ο πρόεδρος της ΕΕ αναφέρθηκε και στα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπισαν οι κυπριακές τράπεζες από το υποχρεωτικό «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων που διακρατούσαν.

«Έπρεπε να υποστούν ένα επώδυνο "κούρεμα" στα ελληνικά ομόλογα που κατείχαν. Από εκείνη τη στιγμή κι ύστερα, τα προβλήματα οξύνθηκαν» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρομπάι, ο οποίος όμως έκανε λόγο για πολιτικό κόστος που φοβήθηκε η κυπριακή κυβέρνηση, χάνοντας πολύτιμο χρόνο: «Από εκείνη τη στιγμή κι ύστερα, η κυβέρνηση δίστασε επί μακρόν να αναλάβει δράση. Αυτή είναι, ό��ως, η πολιτική».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top