Προβόπουλος: Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Ας θυμηθούμε που ήμαστε πριν από 10 μήνες

«Ακούω ότι οι νέοι φεύγουν από την Ελλάδα για να βρουν δουλειά»

Πεπεισμένος πως τα πράγματα βαίνουν προς το καλύτερο δήλωσε ο Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο για να τον ενημερώσει για την πορεία της οικονομίας αλλά και τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.

«Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Φτάνει να θυμηθεί κανείς πού βρισκόμασταν, δέκα μήνες πίσω. Στο διάστημα αυτό έχουν γίνει, όπως είπα, αρκετά πράγματα. Ασφαλώς, η λίστα των όσων πρέπει ακόμη να γίνουν είναι αρκετά μακρά» τόνισε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Προβόπουλος σημείωσε ότι «πρέπει να φτιάξουμε μια Δημόσια Διοίκηση σύγχρονη, αποτελεσματική και φιλική και προς τον πολίτη και προς την επιχειρηματικότητα» και υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει ομαδική δουλειά για να έρθει η ανάπτυξη πιο γρήγορα: «Έτσι θα καταφέρουμε να μειώσουμε το οδυνηρά υψηλό ποσοστό της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι απ' ό,τι ακούω αναγκάζονται συχνά να εγκαταλείψουν την πατρίδα μας για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό».

Ο διοικητής της ΤτΕ σημείωσε ότι και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και εκτίμησε ότι έτσι θα κλείσει ένας κύκλος «που ανακεφαλοποιεί το τραπεζικό σύστημα, το αναδιατάσσει και το βάζει σε νέες και πιο σταθερές βάσεις, για να μπορέσει να παίξει το ρόλο του χρηματοδότη της ελληνικής οικονομίας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top