Έτοιμη η νέα, πεζοδρομημένη Πανεπιστημίου έως το 2015!

Χατζηδάκης: Σύντομα τα εργοτάξια και στους 4 αυτοκινητόδρομους

Έτοιμη η νέα, πεζοδρομημένη Πανεπιστημίου έως το 2015!
Έως το τέλος του 2015 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για την ανάπλαση και τη μερική πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το έργο.
Σύμφωνα, με τον κ. Χατζηδάκη «όλες οι μελέτ��ς θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο με στόχο τα μέσα του 2014 να έχει γίνει η δημοπράτηση του έργου».
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ Μετρό Χρ. Τσίτουρας.
Χατζηδάκης: Σύντομα τα εργοτάξια και στους 4 αυτοκινητόδρομους
Μιλώντας, εξάλλου, σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) για τη συμβολή των μεταφορικών υποδομών στην ανάπτυξη, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι πολύ σύντομα θα έχουν αναπτυχθεί τα εργοτάξια και στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης (Ιονία Οδός, Λαμίας-Γρεβενών, Κορίνθου-Πατρών, Λαμίας-Ημαθίας).
Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι αναμένεται η τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των μεγάλων αυτοκινητόδρομων, ενώ πρόσθεσε ότι οι τροποποιημένες συμβάσεις για τους αυτοκινητοδρόμους θα κατατεθούν προς κύρωση στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι.
Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν δημοπρατηθεί ή συμβασιοποιηθεί πάνω από 20 έργα μεταφορικών υποδομών, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, μεταξύ των οποίων είναι οι επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ προς Πειραιά.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top