Έτοιμη η νέα, πεζοδρομημένη Πανεπιστημίου έως το 2015!

Χατζηδάκης: Σύντομα τα εργοτάξια και στους 4 αυτοκινητόδρομους

Έως το τέλος του 2015 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα για την ανάπλαση και τη μερική πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το έργο.
Σύμφωνα, με τον κ. Χατζηδάκη «όλες οι μελέτ��ς θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο με στόχο τα μέσα του 2014 να έχει γίνει η δημοπράτηση του έργου».
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ Μετρό Χρ. Τσίτουρας.
Χατζηδάκης: Σύντομα τα εργοτάξια και στους 4 αυτοκινητόδρομους
Μιλώντας, εξάλλου, σε ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) για τη συμβολή των μεταφορικών υποδομών στην ανάπτυξη, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι πολύ σύντομα θα έχουν αναπτυχθεί τα εργοτάξια και στους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους παραχώρησης (Ιονία Οδός, Λαμίας-Γρεβενών, Κορίνθου-Πατρών, Λαμίας-Ημαθίας).
Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι αναμένεται η τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των μεγάλων αυτοκινητόδρομων, ενώ πρόσθεσε ότι οι τροποποιημένες συμβάσεις για τους αυτοκινητοδρόμους θα κατατεθούν προς κύρωση στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι.
Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν δημοπρατηθεί ή συμβασιοποιηθεί πάνω από 20 έργα μεταφορικών υποδομών, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, μεταξύ των οποίων είναι οι επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ και του ΤΡΑΜ προς Πειραιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top