Αρχίζει ο νέος έλεγχος της τρόικας, «ανοικτά» απολύσεις και χαράτσι

Την ερχόμενη Δευτέρα το πρώτο ραντεβού με Στουρνάρα

​Αύριο ξεκινά ο νέος έλεγχος από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου προγραμματίσθηκε το πρώτο ραντεβού μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και των επικεφαλής της ομάδας των δανειστών.

Υπενθυμίζεται οτι η τρόικα έχει θέσει στο τραπέζι και περιμένει αποτελέσματα για σειρά θεμάτων όπως:

- Επέκταση ή μονιμοποίηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης.

- Επέκταση του χαρατσιού της ΔΕΗ στην περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση δεν παρουσιάσει σχέδιο για νέο φόρο ακινήτων με απόδοση 3,2 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

- Ονοματεπώνυμα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που μπαίνουν στην κινητικότητα, αφού η Κυβέρνηση πρέπει να έχει ολοκληρώσει τα οργανογράμματα

- Απολύσεις 4.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους και πρόσληψη ισάριθμων μέσω ΑΣΕΠ.

- Περικοπές σε επιδόματα και βοηθήματα όπως ΕΚΑΣ, επίδομα τέκνων, επιδόματα ανεργίας, βάσει επαναξιολόγησης των προγραμμάτων Πρόνοιας.

- Νέες μειώσεις στα εφάπαξ, μετά από αναλογιστικές μελέτες

- Επέκταση ή αύξηση του τέλους επιτηδεύματος σε επαγγελματίες, για αναπλήρωση των χαμένων εισπράξεων λόγω μείωσης του αριθμού τους

- Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών, ώστε οι φόροι των ακινήτων όλης της χώρας να υπολογίζονται από την Εφορία

- Νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ,

Αν και η δόση των 3,3 δισ. ευρώ έχει ήδη εγκριθεί πολιτικά από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, η εκταμίευσή της προϋποθέτει την εκπλήρωση ορισμένων βασικών "προαπαιτούμενων" του Ιουνίου όπως:

1. Να οριστεί Εθνικός Συντονιστής κατά της Διαφθοράς.

2. Να ψηφιστεί ο νέος νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο οπ��ίος πήρε πριν από μια εβδομάδα το «πράσινο φως» από την ΕΚΤ.

3. Να παρουσιαστεί το πλήρες σχέδιο απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top