Περιοδικό Focus: «Η Ελλάδα βιώνει ανθρωπιστική τραγωδία, όχι success story»

«Τα φαινόμενα απατούν», τονίζει το γερμανικό περιοδικό

Περιοδικό Focus: «Η Ελλάδα βιώνει ανθρωπιστική τραγωδία, όχι success story»

Μετά το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο που σε αντίθεση με όσα έχει πει μέχρι σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, είπε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει στις αγορές πριν από το 2020, τώρα έρχεται το γερμανικό περιοδικό Focus που μιλά για «ανθρωπιστική τραγωδία» και όχι «success story», όπως υποστηρίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Τα φαινόμενα απατούν: Η ηρεμία που φαίνεται να επικρατεί γενικά, η έλλειψη μαζικών διαδηλώσεων στους δρόμους της Αθήνας, ο ισχυρισμός ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει απομακρυνθεί, τουλάχιστον βάσει των εκτιμήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν πείθουν», αναφέρει το Focus.

Το γερμανικό περιοδικό ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για διάφορα ζητήματα, όπως η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «έχει στήσει μια παράσταση για τα ΜΜΕ, τοποθετώντας εργάτες στα εργοτάξια μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου, χωρίς να έχουν ξεκινήσει ποτέ οι εργασίες».

Επίσης, ο συντάκτης του άρθρου εκφράζει τις αμφιβολίες του για τις ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία και στη δημόσια διοίκηση, ενώ κάνει αναφορές στις προειδοποιήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου, ότι κινδυνεύουν με λουκέτο ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις, αφού οι τράπεζες δεν δίνουν πιστώσεις.

Στο στόχαστρο του περιοδικού μπαίνει και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ο οποίος κατηγορείται ότι στραγγαλίζει τη ρευστότητα, επιβάλλοντας εσωτερική ��αύση πληρωμών, ώστε να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα.

Υπογραμμίζονται ακόμα οι κίνδυνοι που υπάρχουν για το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα υγείας της χώρας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με τα λάθη στα ποσά των καταβληθεισών συντάξεων ή στα λάθη σε φορολογικές δηλώσεις που ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top