Βγάζει τον άσσο και τα έγγραφα-ντοκουμέντα από το μανίκι του ο Άκης

Συνεχίζονται οι εκπλήξεις στη δίκη του Τσοχατζόπουλου

«Φωτιά», ακόμα και εν τη απουσία του, επιχειρεί να βάλει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη δίκη του που διεξάγεται εδώ και 12 μέρες στο Εφετείο Κακουργημάτων, την ώρα που ο Νίκος Ζήγρας, εξάδελφος και επί σειρά ετών έμπιστός του κατά την κατηγορία, με συνεχείς παρεμβάσεις του «δίνει» τη μάχη των ελαφρυντικών για τον ίδιο, «καίγοντας» με ευθείες αναφορές σεβαλίτσες με μαύρο χρήμα τον πρώην υπουργό.

Σ αυτή τη μάχη των αποδείξεων, η υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου ρίχνει στο τραπέζι σειρά εγγράφων της δικογραφίας, άγνωστα όμως μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα οποία μεταξύ των εταιριών ΑΝΤΕΥ (ρωσική ανάδοχος των ΤΟR M1) και ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ (ενδιάμεση από την οποία φέρονται να κατέληξαν 21 εκατομμύρια σε λογαριασμό του Ζήγρα) υπάρχει σύμβαση συνεργασίας.

Σε άλλο έγγραφο φαίνεται η ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ να επιστρέφει στην ρωσική, ποσό περίπου 14 εκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που κατά την άποψή της υπεράσπισης αποδεικνύει πώς τελικά δεν υπήρξε ζημία του δημοσίου, ούτε δωροδοκία αφού τα χρήματα επιστράφηκαν.

Σημαντικό επίσης είναι πώς τα συγκεκριμένα 25 εκατομμύρια δολάρια ελέγχθηκαν, σύμφωνα με άλλο έγγραφο της δικογραφίας, από το τμήμα διεθνών δραστηριοτήτων της Λαϊκής Τράπεζας όπου διατηρούσε λογαριασμό η ΝΡΟΥΜΙΛΑΝ «πιστοποιήθηκε η καθαρότητα της συναλλαγής».

Το ερώτημα βέβαια είναι τότε γιατί κατέληξαν στους λογαριασμούς του Ζήγρα, μέσω της ίδιας διαδρομής, περί τα 29 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα;

Η απάντηση αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη, όταν και θα συζητηθούν τα επίμαχα έγγραφα στο δικαστήριο, αλλά σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται πως η πλευρά Τσοχατζόπουλου, εμμέσως δείχνει προς τον Ζήγρα, υπονοώντας ότι «λειτουργούσε δικό του μαγαζί και τα έπαιρνε εν αγνοία του υπουργού».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ Ο ΣΜΠΩΚΟΣ

Σημαντικό εν προκειμένω είναι ότι, όπως φαίνεται, στην ίδια γραμμή κινείται και ο Γιάννης Σμπώκος, πρώην διευθυντής εξοπλισμών, ο οποίος είπε στο δικαστήριο ότι τα 25 εκατομμύρια δολάρια δεν ήταν "παράνομη αμοιβή" που εκταμιεύθηκε όταν πίστωσε το ΥΕΘΑ ποσό 250 εκατομμύρια δολάρια για τα αντιαρματικά. Κι αυτό γιατί με βάση την σύμβαση, που υπογράφηκε στις 18-7-2000 μεταξύ της ΑΝΤΕΥ και ΝΡΟΥΜΙΛΑΝ ορίζεται ότι η πληρωμή της δεύτερης για την υλοποίηση αντισταθμιστικών προγραμμάτων θα είναι το 10% των ποσών που θα εγκρίνονται. Πρόκειται δηλαδή για κανονική πληρωμή για αντισταθμιστικά έργα.

ΚΑΙ Ο «ΙΑΝΟΣ» ΔΕΧΝΕΙ ΑΚΗ

Προσθετικά πάντως σε όσα λέει ο Ζήγρας λειτουργούν όσα φέρε��αι να υποστηρίζει ο κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ Νίκος Καρατζάς, αφού κατονομάζει ως τον αποκλειστικό συνομιλητή του για την πώληση μετοχών της επιχείρησης του στην Ελβετική εταιρία ΝΟΡΙΣ τον Άκη Τσοχατζόπουλο.. Ο κ. Καρατζάς δια του συνηγόρου του, επανέλαβε στο δικαστήριο όσα εχει πει και στην ανάκριση, άτι δηλαδή για την μεταβίβαση του 20 τοις εκατό της ΙΑΝΟΣ στη NORIS SA συνεννοήθηκε με τον πρώην υπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετοχές της ΙΑΝΟΣ είχαν κατασχεθεί στο γραφείο του κ.Τσοχατζοπουλου και οτι για την πώληση αυτή ο Καρατζάς στον ανακριτή έχει υποστηρίξει πως ο πρώην υπουργός του εμφάνισε ως αγοραστές γνωστή εφοπλιστική οικογένεια. Σ’ αυτό το σημείο της δίκης παρενέ��η επίσης ο Ζήγρας και είπε πως η NORIS -της οποίας ο ίδιος εμφανίζεται ιδιοκτήτης- προχώρησε στην αγορά του ποσοστού της ΙΑΝΟΣ χωρίς την παραμικρή δική του παρέμβαση. "…δεν είχα καμία χρηματοπιστωτική η' προσωπική επαφή με τον κ. Καρατζά. Όλες τις επαφές τις έκανε ο κ. Τσοχατζόπουλος ο οποίος είχε επισκεφθεί τη NORIS στην Ελβετία."

Βίντεο star

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top