Σάλος για δήλωση του Βούτση να μην οπλοφορούν οι… «μπάτσοι»!

Νέα κόντρα με τη ΝΔ που ζητά να τοποθετηθεί ο Α. Τσίπρας

Σάλος για δήλωση του Βούτση να μην οπλοφορούν οι…  «μπάτσοι»!
Πρώτη ανάρτηση 19.54

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δήλωση που έκανε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης προσερχόμενος στη Βουλή
, στην οποία υποστήριζε, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με την εκπυρσοκρότηση όπλου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ότι το να μην οπλοφορούν οι βουλευτές και να οπλοφορεί «ο κάθε μπάτσος-μπράβος» έξω από αυτή δεν λύνει κατά τον ίδιο το πρόβλημα!

Η ΝΔ, με ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου της, επιτίθεται στον κ. Βούτση, ενώ παράλληλα καλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και τους πολίτες ανυπεράσπιστους σε κάθε εγκληματικό στοιχείο, όμως οι αστυνομικοί (“μπάτσοι” κατά το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ) ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για την ασφάλεια του κάθε Έλληνα.

Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τη φρασεολογία και τις θέσεις του κ. Βούτση; Αν όχι, οφείλει να τον “αδειάσει” άμεσα».

Ο κ. Βούτσης σε διευκρινιστική του δήλωση πριν από λίγο ισχυρίσθηκε ότι δεν εννοούσε τον αφοπλισμό των αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, αλλά τη μη οπλοφορία στη διάρκεια των διαδηλώσεων:

«Είναι αδιανόητο να δημιουργείται σύγχυση από την δήλωσή μου στην οποία με σαφήνεια αναφέρομαι στην ανάγκη γενικότερης απαγόρευσης οπλοφορίας όλων των πολιτών, εκτός των περιπτώσεων που αν κινδυνεύουν θα πρέπει να τυγχάνουν της φύλαξης από την αστυνομία.

Από πουθενά δεν προκύπτει ότι εννοώ τη μη οπλοφορία εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών, άλλωστε η θέση μας είναι γνωστή για τη μη οπλοφορία στη διάρκεια των διαδηλώσεων».

Δεν έδωσε πάντως καμία εξήγηση για την χρήση του υποτιμητικού-υβριστικού όρου «μπάτσος» για τους αστυνομικούς, που ήδη έχει προκαλέσει την έντονη α��τίδραση και των συνδικαλιστικών φορέων τους, όπως του προέδρου των ειδικών φρουρών κ. Ντούμα.

ΒΙΝΤΕΟ MEGA
​​
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top