«Παράθυρο» Κουβέλη για συνεννόηση με τη ΝΔ στον αντιρατσιστικό νόμο

Αποδοκίμασε τις απόψεις της Μ. Ρεπούση για γενοκτονία Ποντίων και Μ. Ασία

Παράθυρο συνεννόησης για από κοινού ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου από κοινού με τη ΝΔ άνοιξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Στη συνέντευξη του στη ΝΕΤ και στον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη (εκπομπή Άλλη Όψη ), ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αφού υποστηρίζει ότι το Μαξίμου ήταν αρχικώς « η επισπεύδουσα δύναμη» για την κατάθεση του νόμου τονίζει ότι η ευθύνη η δική του και των Βουλευτών του ήταν η κατάθεση του νόμου στην Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα ήταν διατεθειμένος να ψήφιζε το νομοσχέδιο που τροποποιεί το νόμο του 1979 ο κύριος Κουβέλης δηλώνει ότι τώρα που η συζήτηση μεταφέρεται στο Κοινοβούλιο είναι « ανοικτός σε τροποποιήσεις ακόμη και απαλείψεις». Δέχεται ότι το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη έχει πολλές ομοιότητες με το νόμο του 1979 αλλά θεωρεί ως «νέα» τη σύνδεση του μισαλλόδοξου λόγου με συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Προχωρώντας ένα βήμα πέρα από τον αντιρατσιστικό νόμο ο κύριος Κουβέλης αποκαλύπτει ότι έχει ξεκινήσει από την κυβέρνηση η σύνταξη του νέου νόμου για το καθεστώς απονομής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς το οποίο θα ενσωματώσει και τις υποδείξεις που κάνει το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφαση που κήρυξε αντισυνταγματικές ορισμένες διατάξε��ς του νόμου Ραγκούση. Τονίζει δε ότι ο νέος νόμος θα κατατεθεί σύντομα στην Βουλή προς ψήφιση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν διστάζει να αποδοκιμάσει για πρώτη φορά δημοσίως την Βουλευτή του κόμματος του Μαρία Ρεπούση: «Διαφωνώ με τις απόψεις της» τονίζει σε αυστηρό ύφος και αποδίδει οφειλόμενη τιμή τόσο στους Ποντίους όσο και στους Μικρασιάτες .


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εκδηλώνει στην συνέντευξη την διαφωνία του με την νομοθετική πρωτοβουλία Δένδια περί περιορισμού των διαδηλώσεων, καθώς όπως είπε τάσσεται υπέρ της αυτορρύθμισης (αν και παραδέχθηκε ότι δεν είναι θεμιτό 100 άτομα να κλείνουν ένα κεντρικό δρόμο) όπως και με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών για κοινό ψηφοδέλτιο εκλογής δημοτικών συμβούλων για την τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αναφορικά με την λειτουργία της κυβέρνησης τάσσεται υπέρ της μείωσης των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, στηρίζει τους κυρίους Ρουπακιώτη και Μανιτάκη, δηλώνει σύμφωνος με την τοποθέτηση αναπληρωτών στα Υπουργεία υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα καπελώνουν τους Υπουργούς που προέρχονται από την Δημοκρατική Αριστερά.

Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος ο κύριος Κουβέλης ζητά την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Βουλής ώστε να αναδειχθεί κυβερνώσα και τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων του πρωθυπουργού. Δεν διαφωνεί τέλος με την ιδέα για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την Αριστερά . «Γι��τί όχι;» παρατηρεί. Τέλος υποστηρίζει την μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και ζητά να σταματήσει η κληρονομική διαδοχή στο πλαίσιο του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων.

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top