«Συνταγή» Σμύρνης και πάλι: Κατακραυγή και όπισθεν από Ρεπούση

Κάνει λόγο για προπαγάνδα (!) εναντίον της - «Δεν ξαναμιλώ για ιστορία»!

Στη γνωστή «συνταγή» Σμύρνης βρήκε εκ νέου καταφύγιο η Μαρία Ρεπούση, η οποία με ενοχλητική συνέπεια κατάφερε για ακόμη μία φορά να προσβάλλει την ιστορική και οικογενειακή μνήμη εκατομμυρίων Ελλήνων.
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο της επικαιρότητας με τον γνωστό τρόπο: τότε ήταν ο «συνωστισμός» της Σμύρνης για να περιγράψει τη σφαγή και τον διωγμό των Ελλήνων το 1922, τώρα προέκυψε η άρνηση (εκ νέου) για τη γενοκτονία των Ποντίων και η αποδόμηση και αμφισβήτηση της ηρωικής πράξης του χορού του Ζαλόγγου.
Οχυρωμένη πίσω από την ελευθερία της έκφρασης που είναι βασικό θεμέλιο της δημοκρατίας, η κα Ρεπούση, αν και δηλώνει ιστορικός, προφανώς μετά λόγου γνώσεως τσαλαπατά ιστορία, εξιστορήσεις και ντοκουμέντα και παρουσιάζει μια πραγματικότητα κατά το δοκούν όπου οι σφαγές, οι διωγμοί, οι γενοκτονίες και οι θυσίες είναι μικρές και ασήμαντες λεπτομέρειες ή ακόμη και εθνικοί μύθοι!
Η κα Ρεπούσημιλώντας από το πρωί σε διάφορα μέσα, έχει διαψεύσει την αναφορά της στο χορό του Ζαλόγγου σε χθεσινή συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha, όπου είχε ερωτηθεί αν πιστεύει εάν υπήρξε ο χορός του Ζαλόγγου και απάντησε «κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους». Μάλιστα, σήμερα ισχυρίστηκε ότι απλά έκανε αναφορά σε ένα βιβλίο…
Η προσπάθεια της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ να τα «μαζέψει» δεν απέδωσε, με αποτέλεσμα η ίδια να καταλήξει να κατηγορήσει τα ΜΜΕ για προπαγάνδα εναντίον της (!), κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένες ειδήσεις» και για ΜΜΕ που «κόβουν και ράβουν δηλώσεις και φτιάχνουν κατασκευασμένα θέματα».
Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να ξαναμιλήσει για ιστορικά θέματα καθώς ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιείται η ιστορική της άποψη εναντίον του κόμματός της…
Δείτε ολόκληρη την επίμαχη συνέντευξη της στο ραδιόφωνο του Alpha...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top