Στυλιανίδης για ΟΤΑ: Με αντικειμενικά κριτήρια η κινητικότητα των υπαλλήλων

Φρένο στο κλίμα ανησυχίας από τον υπουργό Εσωτερικών

«Όχι» στις οριζόντιες απολύσεις εργαζομένων και την κατάργηση φορέων ΟΤΑ λέει ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μιλώντας στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που διεξάγεται στα Ιωάννινα, ο κ. Στυλιανίδης χαρακτήρισε ανακριβή όσα ακούγονται για συγχωνεύσεις και κλεισίματα.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα που προκάλεσε αναστάτωση στον αυτοδιοικητικό κόσμο, αλλά και στον κόσμο των εργαζομένων. Το υπουργείο Εσωτερικών δεν υιοθετεί οριζόντιες πολιτικές που μπορεί να ακρωτηριάσουν τα κοινωνικά δίκτυα της αυτοδιοίκησης και να την απογυμνώσουν από χρήσιμο ανθρώπινο δυναμικό που καλύπτει πραγματικές ανάγκες και συμβάλλει στην αποτελεσματική λειτουργία των ΟΤΑ και στην εξυπηρέτηση των δημοτών τους» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε πρόγραμμα κινητικότητας-διαθεσιμότητας και μετατάξεις και έκανε λόγο για «αντικειμενικά κριτήρια που θα εφαρμοστούν στην τοπική αυτοδιοίκηση όσον αφορά την κινητικότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top