Τρίζουν τα κόκκαλα των ηρώων κυρία Ρεπούση!«Εθνικός μύθος»ο χορός του Ζαλόγγου λέει η βουλευτής

Τι λέει για ομοφυλόφιλους, συνωστισμό και γενοκτονίες

Τρίζουν τα κόκκαλα των ηρώων κυρία Ρεπούση!«Εθνικός μύθος»ο χορός του Ζαλόγγου λέει η βουλευτής

​Ξέρει να προκαλεί και να ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη η κυρία Ρεπούση! Έτσι μετά την αμφισβήτηση της για τις γενοκτονίες των Μικρασιατών και των Ποντίων, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ταράζει και πάλι τα νερά, χαρακτηρίζοντας "��θνικό μύθο" το χορό του Ζαλόγγου!

Ειδικότερα, όταν ρώτησαν την κ.Ρεπούση αν υπήρξε ο χορός του Ζαλόγγου, υποστήριξε ότι «κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους».

Παράλληλα, η κ.Ρεπούση αναφερόμενη στο βιβλίο της ιστορίας και τη λέξη "συνωστισμός", εξηγεί ότι δεν γράφτηκε ποτέ η λέξη «συνωστισμός», αλλά... το ρήμα και ζητά να δοθεί δικαίωμα υιοθεσίας και στους ομοφυλόφιλους.

«Εφόσον η Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα της υιοθεσίας σε ετεροφυλόφιλους οφείλει να το αναγνωρίζει και σε ομοφυλόφιλους» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής, ενώ σχολιάζοντας το βιβλίο της Ιστορίας είπε ότι «υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση. «Ακόμα φέρνουν στην επιφάνεια βιβλίο που έγραψα και η λέξη συνωστίζονται διορθώθηκε αμέσως. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό σχολικό βιβλίο, είχε μια ατυχή έκφραση, διορθώθηκε αμέσως. Δεν υπήρχε η λέξη ''συνωστισμός'' υπήρχε το ρήμα στην περιγραφή μιας αθρόας προσέλευσης. Εμείς αμέσως είπαμε πως δεν είναι σωστή η λέξη συνωστισμός επειδή προσβάλλει τις μνήμες ανθρώπων. Δεν θέλαμε να πούμε ότι στη Σμύρνη έγινε συνωστισμός».

Με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ τάχθηκε κατά της ποινικοποίησης της μνήμης «Είμαι κατά της ποινικοποίησης της μνήμης. Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορική επιστήμη είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τις πολιτικές αποφάσεις και μάλιστα να τιμωρούνται όσοι έχουν διαφορετική άποψη. Δεν έχω καμία επιφύλαξη με τη διάταξη που προτείνει το σχέδιο νόμου του Ρουπακιώτη» είπε χαρακτηριστικά.

«Χώρες της Βαλτικής έχουν χαρακτηρίσει γενοκτονίες τα σταλινικά εγκλήματα. Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα εγκλήματα της Βαλτικής γενοκτονίες; Δεν είναι ότι οι ιστορικοί αρνούνται αυτά τα εγκλήματα. Κορυφαίο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας είναι το Ολοκαύτωμα. Οι ιστορικοί, είμαστε πιο προσεκτικοί με τη χρήση των όρων. Δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν εγκλήματα» πρόσθεσε.

Χορός του Ζαλόγγου

xoros.jpg

Το περιστατικό φέρεται να έχει συμβεί 18 χρόνια πριν την Ελληνική Επανάσταση του 1821, περί το τέλος του Δεκεμβρίου του 1803 όταν τα στρατεύματα του Αλή Πασά είχαν αποφασίσει να καταστείλουν τους Σουλιώτες και, κατά τις τελευταίες "επιχειρήσεις εξόντωσης", όσες γυναίκες και παιδιά είχαν απομείνει στο μοναστήρι, Μονή του Ζαλόγγου, αποφάσισαν να ριχτούν στον γκρεμό για να γλιτώσουν την αιχμαλωσία και τους εξευτελισμούς. Σύμφωνα με την ιστορία οι γυναίκες έριξαν πρώτα τα βρέφη που κρατούσαν στην αγκαλιά τους και, στη συνέχεια, έπεσαν εν χορώ στο γκρεμό.

Βίντεο alpha

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top