Απάντηση και σε ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ της ΝΔ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο!

«Να βελτιώσουμε τη νομοθεσία, σφάλμα να δίνουμε προσχήματα στους νεοναζί»

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της απάντησε η ΝΔ στους κυβερνητικούς της εταίρους (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) σε όσα της καταλογίζουν τις τελευταίες ημέρες επειδή δεν επιθυμεί την ψήφιση νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Η ΝΔ επισημαίνει ότι πρέπει να απομονωθούν οι νεοναζί και όχι «να τους δίνουμε επιπλέον προσχήματα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση.
Παράλληλα, η ΝΔ ανακοινώνει ότι αναλαμβάνει και η ίδια νομοθετική πρωτοβουλία για το ζήτημα, αλλά με βελτιωτικές προσθήκες και επικαιροποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας, καλώντας ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να συμφωνήσουν με αυτή την πρόταση, ενώ διατυπώνει και αιχμές για «κομματικά παιχνίδια εντυπώσεων.
Η ΝΔ αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της:
«Η αντιμετώπιση των νεοναζί απαιτεί πρόταση που ενώνει τη δημοκρατική κοινωνία. Όχι πρόταση που έχει συνταγματικά προβλήματα, ενώ μπλέκει κι άλλα ζητήματα και αποπροσανατολίζει.

Από την αρχή υποστηρίξαμε ότι το νομοθετικό πλαίσιο που διαθέτει η χώρα είναι ισχυρό. Μόνο βελτιωτικές προσθήκες χρειάζεται για επικαιροποίηση. Και προσθήκες καταθέτουμε. Με τρόπο σαφή και ενωτικό.
--Είναι σφάλμα να υποτιμάμε αυτό που ήδη υπάρχει. Πολύ περισσότερο που η Ελλάδα προηγήθηκε πολλών ά��λων χωρών σε αντιρατσιστική νομοθεσία.

--Είναι μεγαλύτερο σφάλμα, αντί να νομοθετούμε ενωτικά κατά των νεοναζί, να διχάζουμε τον ελληνικό λαό. Είναι φανερό ότι κατατέθηκαν προτάσεις που διχάζουν ακόμα κι εκείνους που τις υποστήριξαν!

Και είναι το πιο μεγάλο σφάλμα, αντί να απομονώνουμε τους νεοναζί, να τους δίνουμε επί πλέον προσχήματα.

Αυτή η συζήτηση κακώς πήρε τις διαστάσεις που πήρε. Με την πρότασή μας μπορεί να τελειώσει ο περιττός θόρυβος και να συμπληρωθεί αυτό που χρειάζεται στο νομικό μας σύστημα επί της ουσίας.

Η αντιμετώπιση των νεοναζί απαιτεί υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα. Όχι κομματικά παιχνίδια εντυπωσιασμού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top