Ο Πέτρος του ΣΥΡΙΖΑ… ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του Άδωνι! Λέτε να του γράψει και βιβλίο;

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Τατσόπουλος

Ο Πέτρος του ΣΥΡΙΖΑ… ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του Άδωνι! Λέτε να του γράψει και βιβλίο;

​Όταν έχεις “πηδήξει” την μισή Αθήνα, όπως έχει ισχυριστεί ο ίδιος ο κ.Πέτρος Τατσόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει κάνει στο παρελθόν, τότε είναι εύκολο να κάνεις ένα «άλμα» προς τη ΝΔ. Η αρχή έγινε χτες, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στην ολομέλεια για την άρση της ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη! Ο κ.Τατσόπουλος ήταν ανάμεσα στους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν «ΟΧΙ» στην άρση της ασυλίας του γαλάζιου βουλευτή, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει σε συζήτηση στη Βουλή τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη σαν αρχηγό των κουκουλοφόρων.

Στην ψηφοφορία που έγινε στην ολομέλεια, 102 βουλευτές ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας, 80 υπέρ, 13 παρών ενώ βρέθηκε και ένα λευκό.

Το θέμα ήρθε στη Βουλή έπειτα από μήνυση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ κ. Τρίμη, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη πως τον είχε αποκαλέσει «αρχηγό των κουκουλοφόρων».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος γνωστός για την αγάπη τους στις γυναίκες και τα social media, εξήγησε μέσω του προφίλ του στο facebook γιατί ψήφισε υπέρ του Αδωνι Γεωργιάδη! Και όπως φάνηκε από τα likes και τα σχόλια μάλλον το πήραν καλά οι διαδικτυακοί φίλοι του βουλευτή!

Ολόκληρο το μήνυμα Τατσόπουλου:

petros.jpg

"Η βουλευτική ασυλία θεσπίστηκε για έναν και μόνο λόγο: την προστασία της πολιτικής ζωής από την ποινικοποίηση της. Έχω πει και μέσα στη Βουλή πως, δίχως τη βουλευτική ασυλία, θα είναι πανεύκολο να στηθεί μια φάμπρικα αέναων αλληλομηνύσεων, με τον κάθε βουλευτή καθημερινά υπόλογο στα δικαστήρια για οιονδήποτε χαρακτηρισμό απευθύνει στους πολίτικους του αντιπάλους -κυριολεκτικό η μεταφορικό, εμπρηστικό η μετριοπαθή (θα εναπόκειται στη δικαιοδοσία του ποινικού δικαστηρίου να κρίνει). Η ποινικοποίηση της πολίτικης ζωής, με τη σειρά της, θα οδηγούσε στην πλήρη παράλυση της. Τη μετατροπή του βουλευτή σ' ένα πολιτικά λοβοτομημένο ανθρωπάκι.

Η ψηφοφορία, κατά τη διαδικασία άρσης η διατήρησης της βουλευτικής ασυλίας, είναι φανερή. Στο ψηφοδέλτιο αναγράφεται το όνομα σου. Με αυτόν τον τρόπο, ο νομοθέτης θέλει να σου υπενθυμίσει ότι, εκτός από κομματική ευθύνη, έχεις και προσωπική. Είναι προφανές ότι θεωρώ τον χαρακτηρισμό του Άδωνι Γεωργιάδη για τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ ως «αρχηγό των κουκουλοφόρων» πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο -εξίσου όμως απαράδεκτη, θα μου επιτρέψουν οι σύντροφοι μου, να θεωρώ και την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για έναν πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο χαρακτηρισμό. Όπως δεν διανοήθηκα πότε να υποβάλλω μήνυση για οιονδήποτε χαρακτηρισμό εναντίον μου από πολιτικούς μου αντιπάλους, έτσι και θεώρησα αυτονόητο να ψηφίσω σήμερα εναντίον της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Γεωργιάδη. Με παρηγορεί το γεγονός ότι δεν ήμουν ο μόνος από τους πολιτικούς του αντιπάλους που σκέφτηκε με αυτόν τον τρόπο."

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top